Αρχική Νέα Τοπικά Παρωδία εκλογών σε Ενωση Γονέων νομού Χίου: όσοι πήγαν… εκλέχτηκαν

Παρωδία εκλογών σε Ενωση Γονέων νομού Χίου: όσοι πήγαν… εκλέχτηκαν

153

Με σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητα της γενικής συνέλευσης και των εκλογών η Ένωση Γονέων και κηδεμόνων νομού Χίου προχώρησε στην ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου (μετά την παραίτηση 6 από τα 7 μέλη του το περασμένο καλοκαίρι! εξαιτίας των πιέσεων που δέχτηκε στο θέμα της δημιουργίας τάξεων για προσφυγόπουλα στα σχολεία).
Στο σύνολο των 25 ταμειακά εντάξει συλλόγων που φέρεται να ειπώθηκε στη Γενική Συνέλευση, υπήρχαν εκπρόσωποι μόνο από 9 συλλόγους που αποτελούν έτσι το 1/3 των ταμειακά εντάξει μελών για να έχει απαρτία η Συνέλευση έτσι όπως ορίζεται στο άρθρο 10 του καταστατικού.
Θα πρέπει βέβαια να έχει βεβαιωθεί η νομιμότητα των εκπροσώπων των συλλόγων (που θα πρέπει να έχουν βγει από Γενική Συνέλευση του εκάστοτε συλλόγου γονέων και όχι να έχουν οριστεί από το Δ.Σ.) με την κατάθεση των σχετικών αποφάσεων.
Ερωτηματικά υπάρχουν επίσης και για τη νομιμότητα των συλλόγων, αφού κάτι που είχε εντοπιστεί σε νηπιαγωγεία αλλά ακόμα και σε δημοτικά δεν υπήρχαν καταστατικά που σημαίνει ότι οι Σύλλογοι στην ουσία δεν είναι νόμιμοι, άρα μπορούν να παρευρίσκονται στη Γενική Συνέλευση οι γονείς χωρίς όμως το δικαίωμα ψήφου και εκλογής.
Εξίσου σημαντικό είναι επίσης το κατά πόσο είχαν ενημερωθεί οι σύλλογοι γονέων για την Γενική Συνέλευση. Με γραπτή πρόσκληση, 15 μέρες πριν τη Γενική Συνέλευση οπότε και πρέπει να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο. Το γνώριζαν δηλαδή και τα 25 μέλη;
Μια μέρα πριν εξάλλου τη Γενική Συνέλευση υπήρξε αντίδραση 26 γονιών που με επιστολή τους ζητούσαν την αναβολή των εκλογών (που από την ώρα που δεν είχαν παραιτηθεί όλα τα μέλη στην ουσία είναι συμπληρωματικές).
Με όλα αυτά τα θέματα να χρειάζονται διευκρινήσεις από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και έλεγχος για τη νομιμότητά του, άρα και των μελών του που συμμετέχουν στις Δημοτικές Επιτροπές Παιδείας, παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου που κατόπιν αιτήματός μας, μάς το κοινοποίησε το μέλος Νίκος Νικολαϊδης.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό:
« Την Τετάρτη 14/11/2018 συνήλθε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου για να εκλέξει σύμφωνα και με το καταστατικό της τα μέλη του νέου ΔΣ της.
Αφού διαπιστώθηκε η νόμιμη απαρτία, η Γ.Σ προχώρησε σε ψηφοφορία, από την οποία προέκυψε η εκλογή των κάτωθι :
Νικολαίδης Νίκος
Πουλάδας Μιχάλης
Σαραντινός Σταμάτης
Χαβιάρα Θεοδώρα
Καλαφάτη Αλέκα
Μανωλάκη Σοφία
Γιαννάς Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη
Φιαμεγκού Μαρία
Βαμβούρης Θεόδωρος
Οι ως άνω θα απαρτίζουν το νέο ΔΣ της Ένωσης, το οποίο θα συγκροτηθεί σε σώμα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό.
Το Δ.Σ.».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr