Αρχική Πολιτισμός Παρουσίαση Παναγίας Κρήνας με τεχνολογία VR 360 – 4Κ

Παρουσίαση Παναγίας Κρήνας με τεχνολογία VR 360 – 4Κ

107

Μία ταινία εικονικής πραγματικότητας (VR 360 – 4Κ) για το μνημείο της Παναγίας Κρήνας στους Βαβύλους, παρουσίασε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου.
Το συγκεκριμένο βίντεο, αποτελεί το δεύτερο μέρος (το πρώτο αφορούσε τη Νέα Μονή) μιας τετραλογίας αφιερωμένης στη βυζαντινή ταυτότητα της Χίου και στη σειρά των οκταγωνικών της ναών, στους οποίους η Εφορεία έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια εκτεταμένα έργα αποκατάστασης και συντήρησης.

Με την αξιοποίηση των νέων ψηφιακών δυνατοτήτων, το κοινό μπορεί να προσεγγίσει με έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό τρόπο το σημαντικό αυτό μνημείο, αφού ο θεατής βιώνει την κάθε στιγμή σαν να βρίσκεται μέσα στο μνημείο και με δυνατότητα να κινείται ελεύθερα σε 360 μοίρες, όπως και στον πραγματικό κόσμο.

Η ταινία έχει διάρκεια 10:14 λεπτά, είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα της Εφορείας και προσφέρεται κυρίως για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το μνημείο από κοντά είτε γιατί ζουν μακριά από το νησί, είτε γιατί τους εμποδίζουν άλλοι λόγοι.
Μπορεί να τη παρακολουθήσει κανείς από το κινητό τηλέφωνό του, το τάμπλετ, τον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή του. Η εμπειρία αναβαθμίζεται σημαντικά από τη χρήση των χάρτινων ή των ειδικών συσκευών VR 360 που κυκλοφορούν στην αγορά.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Ελληνικής γλώσσας σε Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Παναμά
Επόμενο άρθροΗ αγορά της Νότιας Κορέας αγαπά τη μαστίχα