Αρχική Νέα Τοπικά Πέντε κρούσματα σε εργαζόμενους super-market – Θετικός και μαθητής

Πέντε κρούσματα σε εργαζόμενους super-market – Θετικός και μαθητής

40

Μετά την διάγνωση του ιού COVID-19 σε εργαζόμενους που απασχολούνται σε μεγάλη αλυσίδα super marker,  το Εργατικό Κέντρο εκφράζει για άλλη μια φορά την ανησυχία του για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις του νησιού.
Χθες, Δευτέρα, νωρίς το απόγευμα έκλεισε το κατάστημα γνωστής ξένης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Χίο, αφού σύμφωνα με πληροφορίες πέντε εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σήμερα το πρωί το κατάστημα λειτουργεί κανονικά, ενώ το Εργατικό Κέντρο Χίου ζητά “να εφαρμοστούν άμεσα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για την περίσταση αυτή.

Να γίνουν, δηλαδή, μαζικά τεστ στους εργαζομένους της επιχείρησης και ότι άλλο κριθεί απαραίτητο για την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, γενική απολύμανση και ιχνηλάτηση για τυχόν κρούσματα που μπορεί να υπάρξουν στην τοπική κοινωνία”.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου ενημερώνει επίσης ότι “οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν να χάσουν το μισθό τους ή μέρος αυτού, διότι σε περιπτώσεις καραντίνας απασχολούμενου, η κείμενη νομοθεσία προβλέπει 14ημέρη άδεια που καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία και τον εργοδότη”.

Κρούσμα και σε μαθητή


Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί οι μαθητές της ΣΤ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου, προσέρχονται στο Νοσοκομείο του νησιού ώστε να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο, μετά το κρούσμα και σε μαθητή.

Να θυμίσουμε ότι το σχολείο είχε κλείσει την περασμένη Πέμπτη, μετά από κρούσμα σε εκπαιδευτικό της ΣΤ τάξης. Ξανάνοιξε όμως και μόνο τα δύο τμήματα της ΣΤ τάξης θα κάνουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση και ενώ ο εκπαιδευτικός είναι σε κατ’ οίκον απομόνωση μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου.

Από χθες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Αριστείδης Κελεπερτζής, με δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου, όλοι οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μπορούν να υποβληθούν σε μοριακό τεστ.

Εν τω μεταξύ σήμερα με σχετικό δελτίο τύπου ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης αναφέρει ότι “το πολιτικό γραφείο του ανταποκρινόμενο στο αίτημα των εκπαιδευτικών και των υγειονομικών αρχών, προέβη στην άμεση εξασφάλιση μεγάλου αριθμού μοριακών τεστ covid-19, για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου”.