Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακή Ενότητα Χίου: δυσφορία για την παρουσία τοπογράφων στο Αίπος

Περιφερειακή Ενότητα Χίου: δυσφορία για την παρουσία τοπογράφων στο Αίπος

132

Την αντίθεση τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για δημιουργία Κλειστού κέντρου Κράτησης προσφύγων και μεταναστών στο Αίπος εξέφρασαν με δηλώσεις τους χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος και οι δύο θεματικοί αντιπεριφερειάρχες που έχουν έδρα τη Χίο, Παντελής Βρουλής και Νίκος Νύκτας αντίστοιχα.
Μάλιστα χθες το μεσημέρι επισκέφθηκαν την περιοχή του Αίπους στα σημεία που γίνεται χαρτογράφηση από τοπογράφους για λογαριασμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους για τη μη ενημέρωσή τους.
Να σημειώσουμε ότι αυτό το διήμερο που έχουμε συγκεντρώσεις και επεισόδια στη Μυτιλήνη, στη Χίο τα πράγματα παραμένουν ήρεμα.
Όμως ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών στα τέλη Ιανουαρίου ανέρχεται στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σε περισσότερο από 5.000 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, και στο νησί τους 6.000.
Το αίτημα παραμένει για δημιουργία ΚΥΤ μέχρι 500 ατόμων που θα λειτουργεί μόνο για καταγραφή και ταυτοποίηση προσφύγων- μεταναστών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ καταδρομικός λαύρακας που γιαλώνει μόλις φλεβαρίσει- δάσκαλος εν δράσει, του Κ. Προμπονά
Επόμενο άρθροΑπεργία Δικαστικών υπαλλήλων Χίου- στήριξη από το Δικηγορικό Σύλλογο