Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακή Ενότητα Χίου για 200 χρόνια από Επανάσταση 1821- Κατάθεση Στεφάνων στο...

Περιφερειακή Ενότητα Χίου για 200 χρόνια από Επανάσταση 1821- Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο (video)

487

Με δύο επετειακά πανό που αναρτήθηκαν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Χίου και που συμβολίζουν την προ Επανάστασης του 1821 αλλά και τη μεταγενέστερη ιστορία, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ξεκίνησε τις επετειακές δράσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Το πρώτο πανό απεικονίζει τη Νίκη που αιωρείται πάνω από τα βυθισμένα εχθρικά πλοία (έργο που κοσμεί την αίθουσα στη Βουλής των Ελλήνων) καθώς και τους ήρωες Χιώτες που αγωνίστηκαν για την πατρίδα.
Το δεύτερο πανό απεικονίζει τις σφαγές της Χίου και την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κωνσταντίνο Κανάρη. Επιπλέον παρουσιάζονται κάποιοι από τους σημαντικότερους ήρωες που συμμετείχαν στον Αγώνα της Ανεξαρτησίας.

Δοξολογία και Κατάθεση Στεφάνων

Εν τω μεταξύ σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό με μικρή παρουσία επίσημων προσκεκλημένων, για να ακολουθήσει η Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
Επίσης στεφάνι κατέθεσαν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ο νέος στρατιωτικός διοικητής Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ταξίαρχος Γιώργος Κεβόπουλος καθώς και η εκπρόσωπος του Παραρτήματος Χίου του Ερυθρού Σταυρού Νίκη Ρυθιανού.

Διαφήμιση