Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου: Υιοθέτησε τα ΟΧΙ των δημοτικών συμβουλίων στο σχέδιο...

Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου: Υιοθέτησε τα ΟΧΙ των δημοτικών συμβουλίων στο σχέδιο Κυβέρνησης για προσφυγικό- μεταναστευτικό

189

Σε μια προσπάθεια συγκερασμού προτάσεων έτσι ώστε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι ομόφωνη προχώρησε χθες βράδυ το περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Χίο σχετικά με το σχέδιο της Κυβέρνησης για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.
Το σώμα, εκτός δύο από τους παρόντες συμβούλους, ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης και στήριξης των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων των 5 Δήμων από Λέσβο, Χίο και Σάμο.
Στην εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης σημείωσε ότι 2 μέρες πριν την ανακοίνωση των μέτρων από πλευράς Κυβέρνηση, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες της χώρας και υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, είχε ενημερωθεί και είχε συμφωνήσει με το θέμα των Κλειστών Κέντρων.

Αυτό που ουδέποτε, όπως τόνισε επανειλημμένως στην πρωτολογία του, αναφέρθηκε ήταν η δυναμικότητα των Κέντρων καθώς και οι περιοχές που θα επιλέγοντας, χωρίς όμως από ότι φαίνεται και ο ίδιος να ζητήσει αυτά τα στοιχεία.
Στο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου κάθε παράταξη είχε τη δική της πρόταση, κατατέθηκε επίσης προς ψήφιση η πρόταση του επικεφαλής του «Αλλου Δρόμου» Στράτου Γεωργούλα που πρότεινε να υπάρξει ξεκάθαρο όχι του συμβουλίου τόσο στα Κλειστά Κέντρα όσο και στο Σχέδιο της Κυβέρνησης και τέλος η πρόταση από την «Ανταρσία στο Αιγαίο» από το Νίκο Μανάβη με την ανάλυση του σκεπτικού του συνδυασμού για το θέμα.
Το κλίμα δυναμίτισαν ορισμένες φορές, μην αφήνοντας στην ουσία το Πρόεδρο του Σώματος να προχωρήσει τη διαδικασία, περιφερειακοί σύμβουλοι από το συνδυασμό του κ. Μουτζούρη με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη στάση του κ. Χατζηκομνηνού που όταν φάνηκε το σώμα να αποδέχεται και την πρόταση Γεωργούλα, απείλησε με αποχώρηση.


Την ίδια ώρα με τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και με θέση για «ΟΧΙ» στα Κλειστά Κέντρα από το Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ και φορείς, στην πλατεία Βουνακίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr