Αρχική Νέα Τοπικά Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ για 1η ΜΑΗ

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ για 1η ΜΑΗ

118

Στη Χίο: Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Βουνακίου
Α.μεΑ. και οι οικογένειές μας ενώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην πολιτική που: για τα κέρδη μας φτωχαίνει σε καιρό ειρήνης και βάζει σε αλληλοσκοτωμό τους λαούς στη φλόγα του πολέμου.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η φετινή πρωτομαγιά πρέπει να γίνει σταθμός έντασης των αγώνων μας, απέναντι στηναντιαναπηρική – αντιλαϊκή πολιτική.Η μείωση του εισοδήματος συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα (κοψίματα επιδομάτων, συντάξεων, παροχών στα ΚΕΠΑ), η κατάσταση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα και στα νησιά γίνεται επικίνδυνη, η φοροεπιδρομή εντείνεται.Νέα μέτρα φωτιά έχουν συμφωνηθείαπότην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τις ευλογίες και των Κομμάτων της ΕΕ
Η 1η Μάη πρέπει να γίνει μέρα συνέχισης του αγώνα μας για Δημόσια και Δωρεάν Ειδική Αγωγή χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, με πλήρη κάλυψη παιδιών και εκπαιδευτικών, πλήρη στελέχωση και ανάπτυξη των σχολικών δομών.
Τα ΑμεΑ να δώσουμε μάχη και για τα αυτονόητα στα νησιά μας, την πρόσβαση, τη βελτίωση της καθημερινότητας, που μέχρι και σήμερα είναι ζητούμενα.
Τιμούμε τους ανθρώπους του μόχθου, που με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή, έθεσαν τα θεμέλια για κατακτήσεις που σήμερα ξηλώνονται η μία μετά την άλλη.
Με τις δυνάμεις μας, συνεχίζουμε, στην ίδια ρότα, να αγωνιζόμαστε για μια ζωή στα μέτρα των αναγκών μας.
Παίρνουμε θέση για τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας, όπου βρίσκεται σε συνθήκες πολεμικών προετοιμασιών. Τι νόημα έχει άλλωστε ο αγώνας μας αν δεν συνδυάζεται με τον αγώνα για τη διατήρηση της ειρήνης;
Καλούμε τα Σωματεία μας να πάρουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις της 1ηςΜάη, με αντίστοιχες αποφάσεις, κόντρα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό, κόντρα στις αυταπάτες για δήθεν «ανάπτυξη». Όλοι οργανωμένοι στα Σωματεία μας, με αλληλεγγύη και αγώνα μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο δρόμο για τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια
• Στη σκληρή και επώδυνη μείωση των εισοδημάτων μας από τις άδικες και οριζόντιες πολιτικές.
• Στην εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας λόγω της ανυπαρξίας πολιτικών και προγραμμάτων για την εργασία.
• Στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών παροχών μας.
• Στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, αποκατάστασης και ψυχικής υγείας
• Στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης τωνΑ.με Α.
• Στο σύστημα λειτουργίας των ΚΕΠΑ, που δεν έχει αξιολογηθεί, ώστε να διασφαλίσει την αντικειμενική απόδοση ποσοστών αναπηρίας.
Είμαστε αλληλέγγυοι με όλους τους ανθρώπους που ζουν τον ξεριζωμό του πολέμου.
Επιθυμούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από όλους τους πολέμους που σκορπούν το θάνατο, τη φτώχεια, την προσφυγιά, για τα κέρδη μιας χούφτας ανθρώπων.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Α.μεΑ.Β.Α