Αρχική Green Life Διαδρομές Περιπατητική διαδρομή στα μεταλλεία Κεράμου από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΩΝΙΑ, 21/10

Περιπατητική διαδρομή στα μεταλλεία Κεράμου από το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΙΩΝΙΑ, 21/10

105

Το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο «ΙΩΝΙΑ» — στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «ΙΩΝΙΑ» — υποστηρίζει και προωθεί περιπατητικές διαδρομές σε άγνωρα, για πολλούς, μονοπάτια της Ιστορίας, της Παράδοσης και του Πολιτισμού, σαν γνώση, φιλοσοφία και τρόπο ζωής, για όλους, μα κύρια τους νέους.
Δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε και να αγγίξουμε την Τοπική μας Ιστορία, τις πηγές της, καθώς και τις φυσικές ομορφιές του τόπου. «Μόνο, όταν περπατήσεις έναν τόπο, μπορεί να πεις ότι τον γνωρίζεις».

 

Η περιπατητική διαδρομή θα λάβει χώρα
Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 9:00 π.μ..
Σημείο συνάντησης, τα Γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού «ΙΩΝΙΑ», Ομήρου 5
(έναντι παλαιού Ταχυδρομείου).

Με αυτό το σκεπτικό και ο περίπατος στα ιστορικά Μεταλλεία Αντιμονίου στον Κέραμο, όπου η τραγωδία τους στιγμάτισε την κοινωνικο-οικονομική ζωή του τόπου και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας του, που το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο έχει χρέος και να μνημονεύει και να καταυγάζει…

Πρόκειται για μία κυκλική ιστορική διαδρομή διάρκειας περίπου 2,5 ωρών γύρω από το χωριό του Κεράμου. Θα περπατήσουμε σε ερημικούς αγροτικούς δρόμους και στα ξεχασμένα μονοπάτια των μεταλλωρύχων μέσα σε υπέροχο πευκόδασος. Η διαδρομή, μήκους περίπου 5 χλμ, περνάει από το έρημο σήμερα χωριό του Λαρδάτου με τα μισογκρεμισμένα πετρόχτιστα σπίτια, την παλιά βρύση του χωριού μέσα στη ρεματιά και φυσικά από αρκετές στοές.
Ας είμαστε όλοι εκεί, για μαθήματα Τοπικής Ιστορίας στην πηγή τους από τον Πρόεδρο Δ.Ε., Χρίστο Στεργ. Μπελλέ.

Μετά την πεζοπορία, θα υπάρχει χρόνος για φαγητό – για όσους το επιθυμούν – σε ταβέρνες της περιοχής. Στοιχειώδης απαιτούμενος εξοπλισμός: παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο πλάτης, νερό.

Πληροφορίες- δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα έως Σάββατο, ώρα 10:00-14:00, Τρίτη και Παρασκευή 18:00-20:00, στα Γραφεία μας, Ομήρου 5 (έναντι παλαιού Ταχυδρομείου)
Τηλ.2271300411-412, κιν. 6985054300, 6936882030 (Πρόεδρος)