Αρχική Νέα Τοπικά Συλλήψεις 4 ατόμων για την υπόθεση πώλησης τσιγάρων χασίς από περίπτερο

Συλλήψεις 4 ατόμων για την υπόθεση πώλησης τσιγάρων χασίς από περίπτερο

230

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι τώρα στην υπόθεση με την πώληση τσιγάρων με ναρκωτικές ουσίες από περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Χίου.
Μετά τη σύλληψη της 32χρονης γυναίκας, ιδιοκτήτριας του περιπτέρου, από το προσωπικού του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις ντόπιων ηλικίας 50 και 57 ετών αντίστοιχα.
Είχε προηγηθεί όμως και η σύλληψη ενός 18χρονου σύριου πρόσφυγα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, από τον οποίο φαίνεται ότι ξετυλίχθηκε το κουβάρι.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντοπίστηκε ο 18χρονος μέσα στο περίφρακτο χώρο του λιμανιού· ο οποίος είχε στην κατοχή του μέσα σε τάπερ 7 ισοβαρείς συσκευασίες, 28 συνολικά γραμμαρίων ακατέργαστης ινδικής κάνναβης
Στη συνέχεια και αφού αξιοποιήθηκαν πληροφορίες, εντοπίστηκε η 32χρονη, στην πλατεία Βουνακίου Χίου, η οποία σε γενόμενο έλεγχο με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., βρέθηκε να κατέχει ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 1,1γρ. και τέσσερα αυτοσχέδια τσιγάρα ακατέργαστης κάνναβης.
Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο 50χρονος, έξω από την αποθήκη ιδιοκτησίας του 57χρονου στην περιοχή του Καρφά. Είχε στην κατοχή του 3 πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 37,8 γραμμαρίων.
Και μπορεί σε έρευνα που έγινε στον 57χρονο να βρέθηκε πάνω του μόνο ένα τσιγάρο ακατέργασστης κάνναβης, όμως σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην αποθήκη του, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου, εντοπίστηκαν:
– Τρεις συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, μικτού βάρους 2 κιλών και 659 γραμμαρίων .
– Ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε σπόρους κάνναβης μικτού βάρους 20 γραμμαρίων.
– Τρεις ζυγαριές ακριβείας.
– Δύο τρίφτες ακατέργαστης κάνναβης.
– Μία πίπα καπνίσματος κάνναβης
– Τρία αεροβόλα όπλα και 5 φυσίγγια.
Από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες και τα αντικείμενα, όπως και 2 κινητά τηλέφωνα.