Αρχική Απόψεις Aρθρα Περισσότερα χρήματα για ΤΑΞΙ από ότι σε δάσκαλο!, λύση για τα...

Περισσότερα χρήματα για ΤΑΞΙ από ότι σε δάσκαλο!, λύση για τα Κουρούνια, του Σ. Πιτσιλαδή

285

Μόνο με κάτι τέτοια τρελά γινόμαστε γνωστοί εκεί στην εγκαταλειμμένη Βόρεια Χίο! Και βέβαια τα τρελά γίνονται γνωστά μόνο αν κάποιος δημοσιογράφος τα πάρει στο κρανίο βλέποντας τις αδικίες που γίνονται από την πολιτεία στους κατοίκους , αυτούς που από αγάπη στον τόπο τους και σε πείσμα των καιρών δεν θέλησαν να φύγουν αδικώντας έτσι τις οικογένειές τους και ιδιαίτερα τα παιδιά τους που αναγκαστικά τους ακολουθούν! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για ό,τι συμβαίνει σήμερα στα Κουρούνια με τα δύο μικρά παιδιά που από την αρχή του σχολικού έτους (πριν από δύο μήνες δηλαδή) δεν έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να διαθέσουν μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν στο σχολείο τους στη Βολισσό, εκεί που τους έταξε η πολιτεία να φοιτούν υποχρεωτικά!

του Σαράντου Πιτσιλαδή,
συνταξιούχου δάσκαλου

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά! 1560 ευρώ θα στοιχίζει κάθε μήνα το ταξί που θα μεταφέρει τα παιδιά από τα Κουρούνια στη Βολισσό! Αν είχαν στείλει ένα δάσκαλο να εργαστεί στο σχολείο των Κουρουνίων, που θα θεωρείται παράρτημα του σχολείου της Βολισσού, θα στοίχιζε και θα στοιχίσει στο κράτος μόλις 900 ευρώ! Έτσι θα μειωθεί κατά πρώτον η ανεργία των νέων δασκάλων κατά μία θέση! Ένας νέος δάσκαλος αντί για σερβιτόρος θα εργαστεί στο αντικείμενο που σπούδασε με τα λεφτά των γονιών του! Τα δύο παιδάκια θα έχουν “προσωπικό” δάσκαλο, δεν θα μετακινούνται χειμωνιάτικα μέσα στους δρόμους της Αμανής που γεμίζουν το χειμώνα από χιόνια , το μεσημέρι θα απολαμβάνουν το ζεστό φαγητό της μαμάς τους, τη θαλπωρή του σπιτιού τους στο οποίο θα επιστρέφουν το μεσημέρι έχοντας τελειώσει τη μελέτη των μαθημάτων της επόμενης ημέρας με τη βοήθεια του δασκάλου τους φυσικά! Τι καλύτερο;

Εξάλλου αν ξαναλειτουργήσει το σχολείο του χωριού θα είναι κάτι που θα ανεβάσει ψυχολογικά τους κατοίκους του χωριού τους αφού θα επαναφέρει όμορφες μνήμες από άλλες εποχές αλλά και σε όλη την εγκαταλειμμένη Βόρεια Χίο! Αισιοδοξία για κάτι καλύτερο που περιμένουν όλοι οι Βορειοχωρούσοι, σε αντιδιαστολή με τη μείωση των μαθητών του σχολείου της Βολισσού κατά 2 που δε νομίζω πως θα επηρεάσει την κατάσταση του σχολείου!!

Ποιο από τα δύο λοιπόν έχει μεγαλύτερη αξία για τα παιδάκια τους κατοίκους και όλη την εγκαταλειμμένη Αμανή;

Το επιχείρημα πως τα παιδιά δεν θα κοινωνικοποιηθούν αφού θα είναι μόνα τους, πιστεύω πως την κοινωνικοποίησή τους θα φροντίσει ο δάσκαλός και οι γονείς τους! Υπάρχουν μελέτες (ο Χιώτης παιδαγωγός κύριος Παπασταμάτης έχει συγγράψει βιβλίο για τα μονοθέσια ) που χαρακτηρίζουν ένα πλήρως οργανωμένο μονοθέσιο από τα καλύτερα σχολεία που υπάρχουν! Ας μην ξεχνάμε βέβαια πως η καλή μας κυβέρνηση απεχθάνεται δια νόμου τον ανταγωνισμό και την αριστεία μεταξύ των μαθητών!

Χειρότερο όλων, τούτες τις ώρες που μιλάμε είναι πως η πολιτεία σε όλες της τις όψεις αναγκάζει τα παιδιά να σέρνονται και να ταλαιπωρούνται για να πάρουν τη μόρφωση που τους αξίζει το 2018! Είναι αστείο με τόσα πολλά χρήματα που διατίθενται να μην βρίσκουν μεταφορικό μέσο για να πηγαίνουν στο σχολείο της Βολισσού που θα έπρεπε να είχε αντιμετωπιστεί πριν ανοίξουν τα σχολεία! Επειδή σύμφωνα με το Σύνταγμα η μόρφωση των παιδιών είναι υποχρέωση της πολιτείας (κάτι που το λέγαμε προχθές και για τα προσφυγόπουλα) γιατί λύση να μην είναι η επανέναρξη της λειτουργίας του μονοθέσιου σχολείου στα Κουρούνια;

ΥΓ Οι δάσκαλοι τι λένε για όλη αυτή την κατάσταση;

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜεταφορικό ισοδύναμο και στον αθλητισμό, του Ν. Ροδίτη
Επόμενο άρθροΣτέγη για εκπαιδευτικούς από το Σύλλογο Φίλοι των Οινουσσών