Αρχική Νέα Τοπικά Περισσότερη διαφάνεια αποφάσισε το Δ.Σ. Χίου – Απείχαν Δήμαρχος και σύμβουλοι πλειοψηφίας

Περισσότερη διαφάνεια αποφάσισε το Δ.Σ. Χίου – Απείχαν Δήμαρχος και σύμβουλοι πλειοψηφίας

53

Ένα διαφορετικό δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Χίου, αφού στη μονοθεματική συζήτηση για ζητήματα διαφάνειας που έθεσε η δημοτική παράταξη «Χίος Μπροστά» του Γιάννη Καραβασίλη, απείχε τόσο ο Δήμαρχος όσο και η παράταξή του «Σύμπραξη Δημιουργίας».
Παρόλα αυτά οι υπόλοιπες παρατάξεις τοποθετήθηκαν στο θέμα της διαφάνειας και κατέληξαν ομόφωνα με 22 ψήφους σε συγκεκριμένες θέσεις όπως:
ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου των θέσεων εργασίας που ανοίγουν στο Δήμο, την κίνηση των διαδικασιών για τον ορισμό συμπαραστάτη του δημότη, καθιέρωση στην ιστοσελίδα του δήμου ειδικής στήλης για την δημοσίευση των θέσεων των δημοτικών παρατάξεων, καθορισμό των αναγκών σε προσωπικό του δήμου και προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ ή με κριτήρια ΑΣΕΠ, δημιουργία μητρώου προμηθευτών με ιστορικό της συμπεριφοράς τους απέναντι στις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο, όπως και άλλων επαγγελματιών που ο Δήμος αναθέτει εργασίες.
Στην επιστολή του Δημάρχου Χίου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Καλογεράκη, ο οποίος και αποχώρησε κατά τη διάρκεια εξέτασης και ψήφισης των προτάσεων, ο κ. Κάρμαντζης κάνει λόγο για «χαοτικές ατραπούς» που έχει οδηγήσει το αναλογικό σύστημα με το οποίο έγιναν οι εκλογές.
Τονίζει δε ότι αποτελεί «αδήριτη υποχρέωση σε περίπτωση που κάποιος έχει βάσιμα στοιχεία που πιστοποιούν αυθαιρεσίες στη λειτουργία του Δήμου και της Δημοτικής Αρχής να απευθυνθεί επωνύμως στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, δηλαδή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας προκειμένου να καταγγελθούν επίσημα τα δεδομένα αυτά».
Να σημειωθεί ότι σε σύνολο 41 δημοτικών συμβούλων, παρόντες ήταν 26. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης προτάσεων και ψηφοφορίας, αποχώρησαν 3 (Παύλος Καλογεράκης, Αλέξανδρος Γεωργούλης, Σταυρούλα Σάτρα), ενώ ο Βασίλης Μυριαγκός απείχε.
Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, εκτός των συμβούλων της πλειοψηφίας, οι:
Γιώργος Λιγνός, Γιώργος Μπελέγρης, Μάρκος Μεννής, Τάσος Ποδιάς.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚρίσιμη εβδομάδα για την πορεία του κορονοϊού και στη Χίο
Επόμενο άρθροΗ πρόεδρος «άδειασε» την εισαγγελέα για τη μη φυλάκιση Χρυσαυγιτών: «Επανατοποθετήσου»