Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Πεζοπορία στο βουνό Κορακάρης με τα απολιθώματα Αμμωνιτών

Πεζοπορία στο βουνό Κορακάρης με τα απολιθώματα Αμμωνιτών

169

Στα ξεχασμένα μονοπάτια του βουνού- βιγλάτορα της πόλης της Χίου, του Κορακάρη, προσκαλούνται να περπατήσουν οι φυσιολάτρες και πεζοπόροι από το Σύλλογο «Φίλοι Μονοπατιών Χίου».

Η πρόσκληση είναι για την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, σε μια κυκλική διαδρομή μήκους 6 χλμ. περίπου που έχει αφετηρία (11.00 π.μ.) και τέρμα το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά.

Θεωρείται μια διαδρομή μέτριας δυσκολίας, αφού τα μονοπάτια είναι πρόσφατα συντηρημένα από μέλη και φίλους του συλλόγου και μόνο το πρώτο χιλιόμετρο είναι ανηφορικό.Το μονοπάτι περνά από το εκκλησάκι της Αγίας Άννας και στη συνέχεια, μετά από συνολικά 1,8 χλμ. περίπου, φτάνει στους 5 βράχους με τους Αμμωνίτες.

Εδώ θα γίνει μικρό διάλειμμα και σύντομη ενημέρωση για αυτό το μνημείο γεωλογίας, αφού κρύβει απολιθώματα ηλικίας 230 εκατομμυρίων ετών, χωρίς μέχρι τώρα να τύχει της προσοχής και της ανάδειξης που αξίζει.
Ακολουθεί μικρό τμήμα μονοπατιού με θαυμάσια θέα στην Νέα Μονή και στον Άγιο Μάρκο. Στη συνέχεια το μονοπάτι διασχίζει δάσος και κατηφορίζει στον Άγιο Παντελεήμονα στο Μονοδέντρι. Μετά το συμπαθητικό οικισμό, το παλιό μονοπάτι περνά από τη «μάνα του νερού» και κατηφορίζει μέσα στο δάσος για να τερματίσει στην περιοχή Καστρομηνά.

Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην γραμματέα του συλλόγου «  ΦΙΛΟΙ  ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ  ΧΙΟΥ » κα Βορριά Ματούλα στο τηλ. 697 93 45 324  τις ώρες  18:00μ.μ. – 20:00μ.μ.  μέχρι και το Σάββατο 27 / 11 / 2021 .
Υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό δηλ. παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο ( με προσωπικά είδη,  νερό,  αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, ενεργειακό σνακ κλπ. ), μπατόν, αδιάβροχο και αποδέχονται ανεπιφύλακτα, ότι φέρουν την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατυχήματα ή απώλεια αντικειμένων.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό θα αποκλεισθούν από την πεζοπορία.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης που προβλέπονται για την προστασία από τον Covid 19.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟινούσσες: Συνεδρία για το πρόγραμμα Musica
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επισφραγίζει την καταδίκη των νησιών και του Έβρου