Αρχική Νέα Τοπικά Παραίτηση Λ. Πυργάρη λόγω πολιτικής προσφύγων, φοβάται… ισλαμοποίηση

Παραίτηση Λ. Πυργάρη λόγω πολιτικής προσφύγων, φοβάται… ισλαμοποίηση

175

Την παραίτησή του από Δημοτικός Σύμβουλος κατέθεσε στο Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Λεωνίδας Πυργάρης.
Με επιστολή του την περασμένη Πέμπτη, 25 Μαΐου, εκφράζει τη διαφωνία του «με την ακολουθούμενη από την πολιτική μας παράταξη γραμμή επί του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αντιτίθεμαι στη δημιουργία τού λεγόμενου «Προαναχωρησιακού Κέντρου» οπουδήποτε τής Χίου…
«εάν πράγματι συντρέχει λόγος για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής, φρονώ ότι ο μοναδικός χώρος που θα μπορούσε να την στεγάσει είναι η ΒΙΑΛ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Πυργάρης.
Κλείνει δε την επισοτλή παραίτησης σημειώνοντας :
«Επειδή λοιπόν αρνούμαι να καταστώ συνένοχος στη σταδιακή ισλαμοποίηση και αραβοποίηση τής Χίου και στον συνακόλουθο εθνικό μας αποχρωματισμό, παραιτούμαι από τη θέση τού δημοτικού συμβούλου και σας παρακαλώ να προχωρήσετε στην αντικατάστασή μου».
Τον κ. Πυργάρη, εκπαιδευτικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αναμένεται να αντικαταστήσει ο Ννεκτάριος Λυμπέρης, υπάλληλος ΔΟΥ Χίου.

Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

Υποβολή παραίτησης

Αξιότιμοι κύριοι,

Όπως ήδη ανακοίνωσα και προφορικώς, κατά τη χθεσινοβραδινή συγκέντρωση τής παράταξής μας (25/5/17 και ώρα 20. 00΄) στο Γραφείο τού Δημάρχου, ενώπιον όλων τών συναδέλφων δημοτικών συμβούλων τής «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», παραιτούμαι από τη θέση τού δημοτικού συμβούλου από 25/5/17 για λόγους ατομικής ευθιξίας και συνειδήσεως.
Συγκεκριμένα:
Α) διαφωνώ με την ακολουθούμενη από την πολιτική μας παράταξη γραμμή επί του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Αντιτίθεμαι στη δημιουργία τού λεγόμενου «Προαναχωρησιακού Κέντρου» οπουδήποτε τής Χίου, διότι μια τέτοια δομή, προσχηματικώ τω τρόπω, θα λειτουργήσει αρχικώς μεν ως χώρος διαλογής τών παραβατικών εκ των μεταναστών στοιχείων, στην ουσία όμως συν τω χρόνω θα εξελιχθεί σε μια δεύτερη ΒΙΑΛ, δηλαδή σε μια νέα αποθήκη ανθρώπων.
Β) εάν πράγματι συντρέχει λόγος για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής, φρονώ ότι ο μοναδικός χώρος που θα μπορούσε να την στεγάσει είναι η ΒΙΑΛ. Δηλαδή θα μπορούσε η σχεδιαζόμενη δομή να λειτουργήσει ως υποσύνολο τής ΒΙΑΛ. Αντιλαμβάνομαι την επιβάρυνση τής ευρύτερης περιοχής τού Χαλκειούς από την λειτουργούσα ήδη δομή τής ΒΙΑΛ και αισθάνομαι τη δυσφορία και αγανάκτηση τών Καμποχωρούσων από το ενδεχόμενο να προστεθεί ένα ακόμα υποσύνολο στο υπερσύνολο τής ΒΙΑΛ. Ωστόσο, όταν βρίσκεσαι μεταξύ δύο κακών, επιλέγεις το μη χείρον, το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κατασκευή τής σχεδιαζόμενης δομής εντός τής ΒΙΑΛ.
Γ) το νησί μας, όπως άλλωστε και όλα τα νησιά, είναι ένα «κλειστό σύστημα» και δεν αντέχει την αθρόα και ανεξέλεγκτη συσσώρευση ασιατικών, αφρικανικών και λατινοαμερικανικών πληθυσμών, των οποίων η παρουσία εγκυμονεί για το μέλλον σοβαρούς εθνικούς κινδύνους. Εάν πράγματι χρειάζονται τέτοιου τύπου κέντρα (προαναχωρησιακά), θα μπορούσαν αυτά να ιδρύονται από την Κεντρική Εξουσία και επί της ηπειρωτικής Ελλάδος και όχι απαραιτήτως επί των νησιών.
Επειδή λοιπόν αρνούμαι να καταστώ συνένοχος στη σταδιακή ισλαμοποίηση και αραβοποίηση τής Χίου και στον συνακόλουθο εθνικό μας αποχρωματισμό, παραιτούμαι από τη θέση τού δημοτικού συμβούλου και σας παρακαλώ να προχωρήσετε στην αντικατάστασή μου.

Χίος: 26 Μαΐου 2017, ώρα: 12. 30΄.

Μετά τιμής

Λεωνίδας Πυργάρης
Φιλόλογος καθηγητής