Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: και όμως υπάρχει θέση στο ΓΠΣ για νέο Λύκειο

Σαράντος Πιτσιλαδής: και όμως υπάρχει θέση στο ΓΠΣ για νέο Λύκειο

165

ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΠΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ
ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ;

του Σαράντου Πιτσιλαδή*

Ήταν 2006 όταν μία ομάδα γονέων που ενδιαφερόμαστε για την τραγική κατάσταση των παιδιών του βόρειου μέρους της πόλης που πήγαιναν λύκειο στην άλλη άκρη αυτής, ξεκινήσαμε την προσπάθεια να μεταφερθεί ένα από τα 2 λύκεια (1ο και 3ο) που συστεγάζονται στον Καμμένο Πύργο (εργατικές κατοικίες) και να στεγαστεί στο βόρειο μέρος της πόλης σε σύγχρονο σχολικό κτίριο που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο 8 στρεμμάτων που παρεχώρησε τότε ο μακαρεστός Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος.
Δεν θα αναφερθώ στους λόγους που καθιστούσαν αναγκαία και επέβαλαν την δημιουργία αυτού του λυκείου, το οποίο αναγκαστικά ονομάσαμε 4ο για να ικανοποιήσουμε και να ξεπεράσουμε τις αρνήσεις κάποιων κύκλων εκπαιδευτικών, μιας και οι 2500 υπογραφές κατοίκων που συγκεντρώθηκαν, από μόνες καθιστούν ευδιάκριτο το λόγο που πρέπει να γίνει το νέο σχολείο στην περιοχή και σε σημείο που να εξυπηρετεί τα παιδιά όλων των συνοικιών, από το Λατόμι μέχρι το Φρούριο και από το Φραγκομαχαλά μέχρι το Νοσοκομείο.
Σήμερα εν έτη 2017 θέλω να ενημερώσω τους αρμόδιους που είναι υπεύθυνοι να ικανοποιήσουν το αίτημα, πως η Επιτροπή Αγώνα υπάρχει και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να επανέλθει στις επάλξεις. Απλά η οικονομική κατάσταση της χώρας το καθιστά δύσκολο τώρα. Την ποιότητα της γνώσης που παρέχεται στα παιδιά μας , την καθημερινότητά τους και την ηρεμία των οικογενειών τους θα την προστατέψουμε και δεν θα τα αφήσουμε στα χέρια κανενός που μας διοικούν αφού με παλαιότερες αποφάσεις ανάγκασαν τα παιδιά μας να σέρνονται μέσα στους δρόμους για να φθάσουν στα σχολεία τους. (Λάθος χωροταξική κατανομή των λυκείων.)
Σήμερα αυτό που μου κάνει αρνητική εντύπωση είναι η ανησυχητική σιωπή που υπάρχει στο Δήμο Χίο σχετικά με τη δημιουργία λυκείου στο βόρειο μέρος της πόλης τώρα που συζητείται ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός της Χίου. Γνωρίζω πως η έλλειψη φαντασίας χαρακτηρίζει τις περισσότερες αυτοδιοικητικές εξουσίες, της οποίας θύματα είμαστε όλοι.
Όμως η δημιουργία νέου λυκείου στο βόρειο μέρος της πόλης είναι μεγάλη αναγκαιότητα για τα παιδιά του λυκείου και περιμένουμε από τον κύριο δήμαρχο να τοποθετηθεί επί του γνωστού αιτήματος 2500 κατοίκων, τώρα που ο ΓΠΣ είναι στα σκαριά και οι προθεσμίες πλησιάζουν επικίνδυνα στο τέλος τους. Έτσι δεν είναι κύριε δήμαρχε; Απαντήστε μας λοιπόν!!!

*Ο Σαράντος Πιτσιλαδής είναι συνταξιούχος δάσκαλος και είχε δουλέψει ιδιαίτερα το θέμα του νέου Λυκείου στο βόρειο μέρος της πόλης.