Αρχική Νέα Τοπικά “Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη” στις 7/10

“Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη” στις 7/10

44

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη” που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις από την εταιρεία σούπερ μάρκετ Mymarket σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, συμμετέχει και η Χίος στις εκδηλώσεις την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου.

Η μέρα είναι αφιερωμένη στα ποδήλατα και στους ποδηλάτες και το πρώτο που προέχει είναι η ασφάλειά τους για αυτό προσοχή φίλοι οδηγοί!
υλοποιείται μια δράση, αφιερωμένη στο ποδήλατο, που αποτελείται

Οι ενέργειες που θα γίνουν:

1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου:
Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική!
Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο:
Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;
Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού:
Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια.
Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ωράριο:
Η δράση “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη” θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Βουνακίου, από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

Παράλληλα οι επισκέπτες στην εκδήλωση θα μπορούν να δουν και να δοκιμάσουν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση:
Ηλεκτρικό πόλης και ηλεκτρικό trekking.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλους της EuropeanCyclistsFederation.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟχι στις αγωγές στα ΜΜΕ, με αφορμή τον Αστραπάρη, δημοσιογράφοι Χίου και ΕΣΗΕΑ
Επόμενο άρθροΧιακή Συμπολιτεία – Το αυγό του φασισμού… το ξεριζώνεις