Αρχική Νέα Τοπικά Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ στα Νένητα

Προφεστιβαλική εκδήλωση ΚΝΕ στα Νένητα

102

Την προφεστιβαλική της εκδήλωση διοργανώνει η ΚΝΕ στη Χίο και συγκεκριμένα στην Πλατεία του χωριού Νένητα, σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου στις 8.00μ.μ.
Με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!». Το σύνθημα του Φεστιβάλ είναι εμπνευσμένο από το ποίημα «Καπνισμένο Τσουκάλι», που έγραψε ο μεγάλος κομμουνιστής ποιητής Γιάννης Ρίτσος, όταν ήταν εξόριστος στο Κοντοπούλι της Λήμνου.
Θα μιλήσει η Αγγελίνα Σκούφαλου, μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Χίου της ΚΝΕ ενώ θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Το τελευταίο σημείωμα».

Το κεντρικό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στον γνώριμο χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στο Ιλιον, στις 20, 21 και 22 Σεπτέμβρη.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στο χώρο του Φεστιβάλ. Στις 20.30 χαιρετισμό θα απευθύνει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος, και στη συνέχεια θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.