Αρχική Νέα Τοπικά Πρωινή σύσκεψη Ν. Μηταράκη με αρμόδιους υπουργούς για το αεροδρόμιο Χίου

Πρωινή σύσκεψη Ν. Μηταράκη με αρμόδιους υπουργούς για το αεροδρόμιο Χίου

53

Υψηλά στις προτεραιότητες της νέας πολιτικής ηγεσίας ζήτησε να τεθεί το έργο του Αεροδρομίου της Χίου, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα το πρωί.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία των αρμόδιων διευθυντικών στελεχών και είχε ως θέμα συζήτησης το Αεροδρόμιο της Χίου.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου από τον κ. Μηταράκη, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι οι βασικές προτεραιότητες είναι η επέκταση του διαδρόμου και η βελτίωση του κτηρίου του αεροδρομίου.
Αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών και των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων και για την επέκταση του διαδρόμου και για τη μετατόπιση της παραλιακής οδού. Παράλληλα, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών δεσμεύτηκε να παρακολουθεί εντατικά το έργο ώστε σύντομα να έχουμε απτά αποτελέσματα.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Το Αεροδρόμιο της Χίου είναι βασική μου προτεραιότητα, καθώς μπορεί να αποτελέσει ορόσημο για την ανάπτυξη του νησιού. Είναι ένα έργο πνοής που θα βοηθήσει ευρύτερα τη Χίο. Δεσμεύομαι να παρακολουθώ στενά το έργο. Η περίοδος του χαμένου χρόνου για τη Χίο ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τώρα μπορούμε!».