Αρχική Νέα Τοπικά Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού ο σύριος πρόσφυγας

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού ο σύριος πρόσφυγας

151

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός ο 29χρονος Σύριος  πρόσφυγας που χθες το μεσημέρι αυτοπυρπολήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ στη Χίο, και φέρει εγκαύματα πάνω από το 85% του σώματός του.

Με την αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ που σημειώθηκε χθες στις 10 περίπου το βράδυ, μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ο αστυνομικός που στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια της τάξης 3% και 7% περίπου.

Σε απόγνωση, όπως φαίνεται ο σύριος πρόσφυγας (από video που τράβηξε την ώρα του συμβάντος άλλος πρόσφυγας στη ΒΙΑΛ) βρίσκεται στην είσοδο του χώρου που οδηγεί στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου. Φαίνεται να είναι βρεγμένος στη μπλούζα του, πιθανόν με το ίδιο εύφλεκτο υγρό που κρατά σε κάποια συσκευασία στα χέρια του.

Εκεί αστυνομικός και ενώ απομακρύνει τους δεκάδες πρόσφυγες, γυναίκες, παιδιά και άντρες, που βρίσκονται προς την έξοδο του παλιού εργοστασίου όπου στεγάζονται οι υπηρεσίες ασύλου· αποφασίζει να τον αιφνιδιάσει από πίσω και να τον ακινητοποιήσει.

Όμως ο 29χρονος ανάβει τον αναπτήρα, που φαίνεται πως κρατούσε στα χέρια του για να πάρουν αμέσως φωτιά τα ρούχα του και αφού πέφτουν στο έδαφος, στη συνέχεια απομακρύνεται τρέχοντας προς το εσωτερικό όπου πρέπει οι άλλοι αστυνομικοί να κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χίου και ο αστυνομικός με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, όπου μέχρι να οργανωθεί η αεροδιακομιδή σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χίου.

Να σημειωθεί ότι ο 29χρονος είχε φθάσει στη Χίο στις 22 Μαρτίου, μόλις μια βδομάδα δηλαδή στο Κέντρο της ΒΙΑΛ και φαίνεται πως ζητούσε πιο γρήγορη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος ασύλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είχε κάποιο άλλο συγγενικό του πρόσωπο στη Χίο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr