Αρχική Νέα Τοπικά Πρόσφυγες και Samaritan’s Purse έφτιαξαν τον Κήπο του γηροκομείου Χίου

Πρόσφυγες και Samaritan’s Purse έφτιαξαν τον Κήπο του γηροκομείου Χίου

221

Ομόρφυνε η αυλή του Γηροκομείου Χίου, αφού μετά από δουλειά πέντε ημερών από ομάδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Samaritan’s Purse μαζί με μια ομάδα προσφύγων, ο κήπος καθαρίστηκε ενώ φυτεύτηκαν πλήθος διαφορετικών λουλουδιών.


Μια ομάδα 30 ανδρών και γυναικών προσφύγων από τη ΒΙΑΛ προσφέρθηκε να καθαρίσει εθελοντικά τον κήπο σε συνεργασία με τη Samaritan’s Purse, φυτεύοντας 15 πολύχρωμες τριανταφυλλιές, 40 μη εποχιακά είδη λουλουδιών και 25 διαφορετικά είδη λαχανικών στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου του γηροκομείου.


Η ομάδα καθάρισε και την περιοχή γύρω από το κτίριο του γηροκομείου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός». Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν στις 13 Απριλίου. Δημιουργήθηκαν επίσης γλάστρες κήπου, ξύλινα παγκάκια και τραπέζια, τα οποία θα τοποθετηθούν στην αυλή του γηροκομείου


Η Samaritan’s Purse, συνεργάτης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Χίο, διοργανώνει τακτικά δραστηριότητες που αφορούν τους πρόσφυγες για την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας.
Σε μια προσπάθεια ώστε μέσω και αυτών των πρωτοβουλιών να ενισχυθεί ο κοινωνικός και περιβαλλοντικός σεβασμός μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών στη Χίο και η προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των προσφύγων, των μεταναστών και της Χιώτικης κοινωνίας.​