Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρόστιμα σε ΚΥΤ Λέσβου, Χίου για πλημμελή λειτουργία αποχετευτικού συστήματος

Πρόστιμα σε ΚΥΤ Λέσβου, Χίου για πλημμελή λειτουργία αποχετευτικού συστήματος

121

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, προχώρησε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια στο νησί της Λέσβου και της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου.

Πιο συγκεκριμένα:
Α. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται πρόστιμο 80.000 ευρώ για τη διαρκή παράβαση που αφορά στην πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος με την αυθαίρετη διοχέτευση αστικών λυμάτων στον παρακείμενο χείμαρρο, γεγονός που προκαλεί ανεξέλεγκτες συνέπειες για το περιβάλλον της περιοχής.
Β. Με την Απόφαση επιβολής κυρώσεων για το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στην περιοχή Χαλκειός στο νησί της Χίου, επιβάλλεται πρόστιμο 20.000 ευρώ για τη συνεχιζόμενη πλημμελή λειτουργία του αποχετευτικού συστήματος, την ύπαρξη λυμάτων και στερεών αποβλήτων εντός του Κέντρου και τα οποία καταλήγουν σε γειτονικές ιδιοκτησίες, γεγονός που προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και κίνδυνο επικείμενης μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Οι υπεύθυνοι των δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε Λέσβο και Χίο καλούνται και πάλι να φροντίσουν άμεσα για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων, αλλιώς θα επιβληθούν νέες διοικητικές κυρώσεις.

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑπάντηση Βίτσα στη Βουλή για την κατάσταση με το προσφυγικό στα νησιά
Επόμενο άρθροΕνημέρωση για την πηγή του Ράκτη στο Βροντάδο, ζητά η ΛΑΣ