Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για μαθήτρια 3ου ΓΕΛ Χίου

Πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό για μαθήτρια 3ου ΓΕΛ Χίου

374

Η μαθήτρια της Β΄τάξης του 3ου ΓΕΛ Χίου, Άρτεμις Κουτσουράκη, τιμήθηκε με το Α΄ βραβείο στον λογοτεχνικό διαγωνισμό εφηβικού Διηγήματος του Πολιτιστικού Ομίλου του Δήμου Πετρούπολης για το διήγημά της: «Όταν έπεσε η μάσκα».
Το βραβείο θα παραλάβει στην τελετή βράβευσης που θα γίνει στην Αθήνα στις 14 Απριλίου.
Θερμά συγχαρητήρια δίνουν στη μαθήτριά τους η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου ΓΕΛ.
Μια διαφορετική σχολική γιορτή

Το 3ο ΓΕΛ, πραγματοποίησε τη φετινή σχολική εορτή της 25ης Μαρτίου στο Κάστρο της Χίου. Κεντρικό θέμα της γιορτής ήταν τα γεγονότα του 1822 στη Χίο.
Το χρονικό (Επανάσταση – Σφαγές – Ανατίναξη τουρκικού στόλου) αφηγήθηκαν οι μαθητές Άρτεμις Κουτσουράκη και Φώτης Φακούδης .
Παράλληλα οι μαθητές παρακολούθησαν δραματοποιημένες σκηνές από το μυθιστόρημα του Δ.Βικέλα ΛΟΥΚΗΣ ΛΑΡΑΣ.
Το κείμενο ανέγνωσε ο Δημήτρης Λουκάς και έπαιξαν οι:
Τσεκαϊ Κων/να, Φωτιάδης Γιώργος, Αλεξάνδρα Σάντος-Μελαχροινούδη, Φλάμου Αγγεριώ, Κοινούση Στέλλα, Μέμη Ζώη, Ευτέρπη Στουπάκη, Σεζένια Μαρκελίνα, Γιώργος Λιαδής ,Ξενάκης Γιάννης, Τσιάκαλης Θοδωρής, Συρής Νίκος και Μαυρέλος Σταμάτης.
Τέλος την περιήγηση στην ιστορία και τα σπουδαιότερα μνημεία του Κάστρου έκανε η Σταματίνα Κουτσουράκη. Ακόμα, οι μαθητές επισκέφτηκαν το Παλάτι Ιουστινιάνι, τη Σκοτεινή Φυλακή, τον Αγ. Γεώργιο του Φρουρίου και τα Οθωμανικά Λουτρά. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί Κουλουκάκη Αναστασία και Γιακουμή Ευγενία.