Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Προβλήματα έφερε η “Βικτώρια” στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

Προβλήματα έφερε η “Βικτώρια” στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ

354

Αγώνα για να κρατήσουν στεγνά τα παιδιά τους και τα λιγοστά υπάρχοντά τους έδωσαν οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Με εκατοντάδες ανθρώπους να ζουν σε αυτοσχέδιες καλύβες ή σκηνές τύπου camping, και με τους περισσότερους να μένουν εκτός στεγασμένων χώρων του ΚΥΤ, αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα από την βροχόπτωση, έντονη κατά διαστήματα, που έφερε το κύμα κακοκαιρίας «Βικτώρια». Κυρίως με παλέτες που έχουν τοποθετήσει στο έδαφος για να μην είναι τα στρωσίδια τους πάνω στο χώμα και με τη “θωράκιση” των σκηνών με επιπλέον αδιάβροχα που φέρουν και το λογότυπο της Ύπατης Αρμοστείας (UNHCR), όπως φαίνεται και από φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο.
Μετά πάντως τη βροχή θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τις λάσπες, μιας και πολλές σκηνές είναι στημένες και σε παρακείμενα ιδιόκτητα χωράφια.
Μάλιστα μας μετέφεραν εικόνα με πρόσφυγα να προσπαθεί με μόνο μέσο τα χέρια του να προσπαθεί να βγάλει τις λάσπες από τη σκηνή του!
Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, δυναμικότητας περίπου 1200 ατόμων, υπολογίζεται ότι διαμένουν πλέον των 5.000 προσφύγων και μεταναστών, με το ¼ περίπου να είναι παιδιά.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr