Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: δικαίωμα των προσφύγων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου: δικαίωμα των προσφύγων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες

147

«Σε εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, διαβιούν ( 😉 περίπου 400 πρόσφυγες και μετανάστες στην ΒΙΑΛ, σε καλοκαιρινές σκηνές , εκτεθειμένοι στην πραγματικότητα στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και τις βροχές», σημειώνεται σε ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου που επισημαίνει πως πρέπει να δοθεί λύση μακριά από νομικίστικα τερτίπια.
«Σε κοντινό στρατόπεδο, συνεχίζει η ανακοίνωση, παραμένουν 25 οικίσκοι που προορίζονται για την διαμονή αυτών των προσφύγων-μεταναστών. Όλοι μας παρακολουθούμε ένα κακόγουστο παιχνίδι εις βάρος των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων που δεν γίνεται να μας αφήνει αδιάφορους και απαθείς στην ζεστασιά του καναπέ μας.

Είναι άκαρδο με νομικίστικα τερτίπια κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανθρώπων. Πριν να είναι αργά οι αρμόδιοι πρέπει να δώσουν λύση. Η μετατόπιση ευθυνών επιδεικνύει μόνο απανθρωπιά στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το δικαίωμα αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων να ζήσουν με στοιχειώδεις συνθήκες αξιοπρέπειας και να μην υπερισχύει σε τέτοιες οριακές καταστάσεις η μικροπολιτική και οι σκοπιμότητες».