Αρχική Νέα Τοπικά Ψηφίσματα στη μνήμη του Γιάννη Μπουμπάρη

Ψηφίσματα στη μνήμη του Γιάννη Μπουμπάρη

99

Τον εκλιπόντα πρώην Δήμαρχο Γιάννη Μπουμπάρη αποχαιρετά το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου, που στην τελευταία συνεδρίασή του κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.
Παραθέτουμε το ψήφισμα του Δ.Σ., όπου αποφάσισε μεταξύ άλλων να δοθεί το όνομα του σε κεντρικό δρόμο της πόλης Χίου καθώς και τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν πολιτικά κόμματα και φορείς στη μνήμη του.


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου αποχαιρετά τον πρώην Δήμαρχο Χίου Γιάννη Παντελή Μπουμπάρη.
Οι πολίτες της Χίου τον εμπιστεύτηκαν και τον τίμησαν με την ψήφο τους κατ’ επανάληψη στα έδρανα της Δημοτικής Αρχής αλλά και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, με αποκορύφωμα την εκλογή του ως Δήμαρχο επί τρεις συνεχείς τετραετίες από το 1983 έως και το 1994.
Συνέδεσε τις θητείες στο Δημαρχιακό αξίωμα με την προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ώστε να φθάσει το έργο της στα σημερινά επίπεδα
Διακεκριμένο στέλεχος και αγωνιστής της Τοπικής αυτοδιοίκησης, εκλέγεται επανειλημμένως στο διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας και εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών. Με το ήθος του, το κύρος του αλλά και τις ακούραστες προσπάθειες του, οραματίστηκε και εργάστηκε για τη θεμελίωση του β’ βαθμού της Τ.Α.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου της Χίου ως ένδειξη ύψιστης τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του στην πόλη της Χίου και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απένειμε στον τέως Δήμαρχο Χίου τον Δεκέμβρη του 2003, Δίπλωμα Τιμής και το Χρυσό Μετάλλιο της πόλης.
Κατόπιν τούτων, το Δ.Σ του Δ. Χίου με την υπ’ αριθμόν 551/2017 ομόφωνη απόφαση του θα τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντα πρώην Δημάρχου Χίου Γιάννη Παντ. Μπουμπάρη με τα ακόλουθα:
1) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του στην παρούσα τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.
2) Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
3) Ο Δήμαρχος να εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.
4) Η Φιλαρμονική του Δ. Χίου να συνοδεύσει την εκφορά του.
5) Να κυματίσουν μεσίστιες οι σημαίες στο Κάστρο της Χίου, στο λιμάνι και στα κτήρια του Δήμου από σήμερα και μέχρι την ημέρα της ταφής του.
6) Να δοθεί το όνομα του σε κεντρικό δρόμο της πόλεως Χίου.
7) Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στους οικείους του και ν’ αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Δήμου Χίου.


Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη

Με αισθήματα σεβασμού αλλά και βαθιάς θλίψης η Χίος αποχαιρετά τον επί 12ετία Δήμαρχό της Γιάννη Μπουμπάρη.
Ο Γιάννης Μπουμπάρης υπήρξε πρωτεργάτης της Αυτοδιοίκησης, έβαλε την προσωπική του σφραγίδα στη σύγχρονη λειτουργία του Δήμου Χίου, υπηρέτησε τα κοινά με εντιμότητα και ήθος. Η προσωπική του προσφορά στην Αυτοδιοίκηση υπήρξε πάντοτε ανιδιοτελής και αποτελεί πρότυπο για τους νεώτερους.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή και βαθιά μου συλλυπητήρια.

Σταμάτης Κάρμαντζης
Αντιπεριφερειάρχης Χίου


ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μπουμπάρης.
Θρηνούμε την απώλειά του. Χάσαμε ένα δικό μας άνθρωπο. Σαράντα τρία χρόνια συνοδοιπόροι. Μπροστάρης και συμμέτοχος σε κοινούς αγώνες.
Ένας πραγματικός Δημοκράτης, ένα ανεξάρτητο αυτοδιοικητικό πνεύμα, «ο πρύτανης της Χιακής Αυτοδιοίκησης», πάντα προέτασσε το τοπικό συμφέρον έναντι κάθε άλλης στόχευσης προσωπικής ή παραταξιακής.
Έφυγε από τη ζωή έχοντας γευθεί την καθολική αναγνώριση.
Η Χίος επί των ημερών του γνώρισε δράσεις και πρωτοβουλίες που χάραξαν την πορεία του νησιού μας. Βαθύ το αποτύπωμα του σε κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, του πολιτισμού και της ανάπτυξης.
Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια και δεν αναπληρώνεται.
Το Γιάννη Μπουμπάρη δε θα τον ξεχάσουμε.
Θα ζει πάντα στη μνήμη και την καρδιά μας, ένα φωτεινό σημείο αναφοράς στους δύσκολους καιρούς.
Συλλυπούμεθα τους δικούς του ανθρώπους, ευχόμενοι η μνήμη του να είναι αιώνια.
Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χίου


Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου
Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Γιάννη Μπουμπάρη .
Θα μείνει στη μνήμη όλων μας για την αυτοδιοικητική του προσφορά επί 12 έτη,για την εντιμότητα και το ήθος του.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Χίου εκφράζει την λύπη του για τον θάνατο του Γιάννη Μπουμπάρη, επί σειρά ετών Δημάρχου του νησιού μας.
Ένας άνθρωπος που δίδαξε ήθος, εργατικότητα, συνέπεια και κύρος, άφησε σπουδαίο έργο και αποτέλεσε παράδειγμα για τους επόμενους.
Ευχόμαστε θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και υγεία για να διατηρούν την μνήμη του.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ &ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΧΙΟΥ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Οικοδόμων Χίου με την παρούσα ανακοίνωση εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος πρώην δημάρχου του νησιού μας Γιάννη Μπουμπάρη που πάντα ήταν στο πλευρό του σωματείου μας, ακούγοντας τα προβλήματά μας και υποστηρίζοντας τους αγώνες μας.
Ευχόμαστε ειλικρινά ο Θεός να του χαρίζει ανάπαυση σώματος και ψυχής και στην οικογένειά του υγεία για να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του.