Αρχική Νέα Οικονομία Ψηλά η Χίος στις επιταγές κοινωνικού τουρισμού, παραμένουν χαμηλές οι κρατήσεις

Ψηλά η Χίος στις επιταγές κοινωνικού τουρισμού, παραμένουν χαμηλές οι κρατήσεις

105

“Ανάσα” για τους Χιώτες επαγγελματίες του τουρισμού αποτέλεσε το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, χωρίς όμως και να σώσει την “παρτίδα” της σεζόν.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 45.715 επιταγών κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ που ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα από την 1η Αυγούστου, στη Χίο ενεργοποιήθηκαν 888 επιταγές -αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% επί συνόλου των ωφελουμένων.
Ετσι οι κρατήσεις στο πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου ανέβηκαν στο 40% περίπου, από το 10% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δημήτρη Κυτριλάκη που μίλησε στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ3 “Κάθε Μέρα Ελλάδα”.
Σαφέστατη η πτώση έχει να κάνει και με την κλειστή αγορά λόγω κορονοϊού της Τουρκίας, που τα τελευταία χρόνια είχε ένα μεγάλο μερίδιο στην τουριστική κίνηση και εκτός καλοκαιριού του νησιού.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού παρατάθηκε έως τις 31 Οκτωβρίου του 2020.

45.715 επιταγές κοινωνικού τουρισμού ΟΑΕΔ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα από 1η Αυγούστου 2020, σημειώνοντας αύξηση 408% συγκριτικά με πέρυσι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, η Χίος βρίσκεται στην 15η θέση, πρώτη στο Βόρειο Αιγαίο, με τη Λέσβο να ακολουθεί, με 664 επιταγές, στην 19η θέση.