Αρχική Νέα Αθλητικά “Μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί”, με τους ΙΩΝΕΣ ΑμεΑ Χίου

“Μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί”, με τους ΙΩΝΕΣ ΑμεΑ Χίου

103

Ξιφασκία με αμαξίδιο, σκυτάλη, μπάσκετ, μπότσια αλλά και πινγκ πονγκ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά μικροί και μεγάλοι που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση “Μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί” που διοργανώνει το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία ΙΩΝΕΣ Χίου στο πάρκο της Φάρκαινας την τετάρτη, 18 Ιουλίου από τις 7.00 μ.μ..

Σκοπός της εκδήλωσης η γνωριμία και μύηση παιδιών και μεγάλων στα αθλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, ώστε να γνωρίσουν πώς προπονούνται οι αθλητές και πώς βιώνουν την αναπηρία στην καθημερινότητα τους εστιάζοντας στον αθλητισμό και πόσο πολύ ωφελούνται από αυτή τη διαδικασία.
Συνδιοργανωτές είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου και η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Τα… μαθήματα θα γίνουν από εν ενεργεία αθλητές όπως:
– την Κέλυ Λουφάκη- πρωταθλήτρια στην ξιφασκία με αμαξίδιο,
– τον Χριστόφορο Μερούση- πρωταθλητή μαραθωνοδρόμο,
– τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο- διεθνή μπασκετμπολίστα  και
– την Μαρία Τσουρή- διεθνή πολίστρια.

Θα γίνουν μίνι τουρνουά και θα αναδειχθούν νικητές με βραβείο το μπλουζάκι των Ιώνων!

Η εκδήλωση εντάσσεται στην εκστρατεία «Βοήθησε κι εσύ να τρέξουν οι τροχοί», που στοχεύει στη συγκέντρωση χρημάτων για την αγορά του λεωφορείου, που τόσο έχει ανάγκη το αθλητικό σωματείο των Ιώνων.
Γι’ αυτό το σκοπό θα υπάρχει εθελοντική συνεισφορά για όσους θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια.
Για την καλύτερη διοργάνωση των αγώνων μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή οι ενδιαφερόμενοι στο γραφείο του Σωματείου, Δημοκρατίας 8, τηλέφωνο 22710 20835, αλλά και στη σελίδα των Ιώνων στο facebook, όπου μπορεί κάποιος να γίνει φίλος.