Αρχική Πολιτισμός Βιβλία “Βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο”, μηνιαίες συζητήσεις στο Αντίβαρο

“Βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο”, μηνιαίες συζητήσεις στο Αντίβαρο

88

Αυτή την Κυριακή, 16/12, στις 6.30 μ.μ., έναρξη του Κύκλου Μηνιαίων Συζητήσεων στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο με «Το Κεφάλαιο» του Καρλ Μαρξ

Ο Κοινωνικός Χώρος Αντίβαρο διοργανώνει μια σειρά συζητήσεων για βιβλία που άλλαξαν τον κόσμο:

Βιβλία που έφεραν επανάσταση στον τρόπο κατανόησης της κοινωνίας (Μαρξ), τον τρόπο κατανόησης της ανθρώπινης φύσης στην κοινωνία (Φρόυντ), τον τρόπο κατανόησης της φύσης από την κοινωνία (Κάρσον), τον τρόπο κατανόησης της ιστορίας (Χόμπσμπαουμ).

Μετά από εισήγηση στο αντικείμενο του βιβλίου που συζητιέται κάθε φορά., θα διαβαστούν και θα συζητηθούν αποσπάσματα του έργου.

Η 1η συζήτηση θα γίνει αυτή την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 6.30 μ.μ. στο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44), με «Το Κεφάλαιο: Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας» του Καρλ Μαρξ (1867). Τη σχετική εισήγηση θα κάνει ο Τέλης Τύμπας, καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κατόπιν θα διαβαστούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Θα ακολουθήσουν:

Τον Ιανουάριο: Σίγκμουντ Φρόυντ, Ο Πολιτισμός ως Πηγή Δυστυχίας (1930)

Τον Φεβρουάριο: Ρέιτσελ Κάρσον, Η Σιωπηλή Άνοιξη (1962)

Τον Μάρτιο: Έρικ Χόμπσμπαουμ, Η Εποχή των Άκρων- Ο σύντομος 20ός αιώνας (1994)

Συντονισμός του Κύκλου Μηνιαίων Συζητήσεων: Τέλης Τύμπας, Κώστας Ζαφείρης.

Το «Αντίβαρο» ( https://www.facebook.com/antivaro.chios/ ) ξεκίνησε τη λειτουργία του στην οδό Καλοπλύτου 44 στην πόλη της Χίου τον Απρίλιο του 2018 ως ένας αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος