Αρχική Uncategorized Ραντεβού την Τετάρτη στο Θόλος- κατά του Κέντρου Μηταράκη οι κοινότητες

Ραντεβού την Τετάρτη στο Θόλος- κατά του Κέντρου Μηταράκη οι κοινότητες

144

Όχι στη δημιουργία νέας δομής προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή του Θόλους στη Χίο, σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αποφάσισαν το σαββατοκύριακο οι λαϊκές συνελεύσεις των χωριών Συκιάδας και Λαγκάδας, καθώς και το Τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Βροντάδου.
Επιμένουν στη στήριξη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου για άμεση αποσυμφόρηση και λειτουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης δυναμικότητας έως 500 ατόμων για καταγραφή και ταυτοποίηση, με παράλληλο κλείσιμο του σημερινού ΚΥΤ στη ΒΙΑΛ.


Μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις με πρώτο ραντεβού στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης στην επίμαχη περιοχή του Θόλους, παρέμβαση την Πέμπτη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και μηχανοκίνητη πορεία το πρωί του Σαββάτου από το Θόλος στην πόλη της Χίου.
Την περασμένη Παρασκευή, 29/1, και κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου που είχε ως θέμα τον προϋπολογισμό του Δήμου, τέθηκε και το ζήτημα του νέου Κέντρου που αποφάσισε το Υπουργείο για το Θόλος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν για συμπαιγνία τη Δημοτική Αρχή με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και αποχώρησαν από το συμβούλιο.
Με το Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να αναφέρει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τη θέση, απειλώντας μάλιστα και με προσφυγή στη δικαιοσύνη για όσους γράφουν κάτι τέτοιο, αλλά και τονίζοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει προχωρήσει σε υπόδειξη θέσης οπότε το έπραξε η Κυβέρνηση.

Η διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος φαίνεται πως είναι η κύρια αιτία για την παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση του τέως αντιδημάρχου Χάρη Μπουρνιά, ενώ ένας ακόμα δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Ζαννής Ζαννίκος διαχώρισε τη θέση του από τη δημιουργία Κλειστού Κέντρου στην περιοχή Θόλους.
Ανακοινώσεις έχουν εκδώσει όλες σχεδόν οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δηλώνουν την αντίθεσή τους με μια νέα δομή, εμμένοντας στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για άμεση αποσυμφόρηση και ΚΥΤ έως 500 άτομα.
Επίσης χθες κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι υγειονομικοί φορείς του νομού και συγκεκριμένα οι σύλλογοι, Ιατρικός, Οδοντιατρικός και Φαρμακευτικός , τονίζοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές δυνατότητες του νησιού, είναι -διαχρονικά- αντίθετοι στη δημιουργία οποιασδήποτε υπερδομής στη Χίο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ Φλεβάρης και αν φλεβίσει…, γράφει η Στέλλα Τσιροπινά
Επόμενο άρθροΟρκωμοσία νεοσυλλέκτων χωρίς την παρουσία κοινού