Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Ρέμα Αγίας Ειρήνης: έγινε χαβούζα, καταγγέλλει η ΛΑΣ

Ρέμα Αγίας Ειρήνης: έγινε χαβούζα, καταγγέλλει η ΛΑΣ

132

«Χαβούζα το ρέμα της Αγίας Ειρήνης», καταγγέλλει η Δημοτική Παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που σημειώνει ότι επιτέλους η Δημοτική Αρχή πρέπει να δώσει λύσεις για ένα θέμα που δεν το φέρνουν για πρώτη φορά στο προσκήνιο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Το θέμα δυστυχώς έχει τεθεί πολλές φορές και στην προηγούμενη και στη σημερινή Δημοτική Αρχή και τις αντίστοιχες υπηρεσίες της ΔΕΥΑ Χίου, λύση όμως όχι μόνο δεν έχει βρεθεί, αλλά οι κάτοικοι είτε ως ιδιώτες είτε ως επαγγελματίες ταλαιπωρούνται από τη δυσοσμία, τις εστίες μόλυνσης,που δημιουργούν ένα κοκτέιλ επικίνδυνο για την υγεία τους.

Οι προσφυγές τους στα αρμόδια όργανα της Δημοτικής Αρχής θυμίζουν το γνωστό ρητό «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα» Οι προσφυγές τους στο Συνήγορο του Πολίτη για όλα αυτά και οι καταγγελίες τους για αγενείς συμπεριφορές από στελέχη της ΔΕΥΑ, φαίνεται να παραμένουν στα συρτάρια και απαντήσεις αρμοδίων να μη δίνονται.

Όλα αυτά φαντάζουν ειρωνικά 4 μέρες πριν τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το υδρευτικό πρόβλημα της Χίου, όταν δεκαετίες τώρα ένα ρέμα μέσα στην πόλη αποτελεί χαβούζα και η λύση του χάνεται στην πολιτική βούληση των εκάστοτε δημοτικών αρχών και στα γραφειοκρατικά γρανάζια των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου έχουμε ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα,το έχουμε αναδείξει αρκετές φορές σε συνάρτηση και με το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑ Χίου,που συχνά πυκνά δημιουργούνται προβλήματα και τίθενται και ζητήματα αν λειτουργεί σύννομα στο χώρο, αλλά στην πράξη δεν έγινε τίποτα πλην κάποιων καθαρισμών που λύνουν το πρόβλημα προσωρινά μέχρι να επανέλθει.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να δώσει ολοκληρωμένη λύση αντί να κρύβεται και στηρίζουμε τον αγώνα των κατοίκων που πρέπει να τον εντείνουν, αναγνωρίζοντας ότι είναι το μόνο τους όπλο.-