Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Όμορφες εκδηλώσεις από τον Παγχιακό Σύλλογο Α.με.Α.!

Νίκος Ροδίτης: Όμορφες εκδηλώσεις από τον Παγχιακό Σύλλογο Α.με.Α.!

130

 

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 10/6/2017

Κι όμως πέρασαν κιόλας 20 και κάτι χρόνια από τότε που μια μικρή ομάδα ατόμων με Ειδικές Ανάγκες εδώ στο νησί της Χίου είχαμε την τόλμη και την πυγμή να μαζευτούμε και να κάνουμε τον Παγχιακό Σύλλογο!
Ήταν πρωτοποριακό εγχείρημα τουλάχιστον για τότε και για τη Χίο, ένας σύλλογος από μας για εμάς. Να θυμίσουμε πως προσωπικά ανήκουμε στα άτομα αυτά και μάλιστα ήμασταν το μικρότερο μέλος του Δ.Σ αλλά και όλου του συλλόγου! Ο στόχος όλων ήταν τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Α.με.Α. και την ισότητα φυσικά. Όντως ο σύλλογος αυτός όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει πάρα πολλά θα λέγαμε, μα το πιο σημαντικό είναι που έβγαλε αρκετούς ανθρώπους με αναπηρία έξω στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να αλλάξει και η νοοτροπία κάποιου κόσμου απέναντι τους!
Στα πλαίσια λοιπόν αυτών των εορτασμών με αφορμή για τα 20 και κάτι χρόνια από την ίδρυσή του διοργανώνει ο Παγχιακός Σύλλογος Α.με.Α. δυο όμορφες και σημαντικές εκδηλώσεις εχθές και σήμερα 9 – 10 Ιουνίου. Καλείται η τοπική κοινωνία να στηρίξει τις δράσεις του για μια ακόμη φόρα!Η πρώτη αφορά μια επιστημονική διεθνή διημερίδα που πραγματοποιείται από χθες στη Χίο με θέμα: «Η βία και οι επιπτώσεις της στη σύγχρονη κοινωνία των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων» στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου. Ενώ η δεύτερη εκδήλωση, αφορά στις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 21:00, συγκεκριμένα είναι μια παράσταση του χοροθεάτρου «ΔΑΓΙΠΟΛΗ» και μια συναυλία στο πολύ ωραίο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στον Καστρομηνά με την αισθαντική φωνή της Ανδριάνας Μπάμπαλη, με τον Κώστα Λειβαδά και με φιλική συμμετοχή του Αντώνη Καφετζόπουλου στις 21:00.
Ευχή μας είναι τέτοιες πρωτοβουλίες να γίνονται σ’όλη την Ελλάδα φυσικά!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑναβολή Πανελλαδικών Εξετάσεων σε Λέσβο και Χίο, στις 14/6/17, κλειστά και τα δημοτικά
Επόμενο άρθροΣυμπαράσταση Corina Cretu σε σεισμοπαθείς και για προσφυγικό