Αρχική Απόψεις Aρθρα π. Χαράλαμπος: Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι, του...

π. Χαράλαμπος: Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι, του Ν. Ροδίτη

224

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 11/11/2017

Ένα ευαίσθητο θέμα θα θέλαμε να σχολιάσουμε σήμερα, γιατί όταν είναι κάποια πράγματα τόσο οφθαλμοφανής καλό είναι νομίζουμε να βγαίνουμε και να τα βάζουμε στην θέση τους.
Κατ’ αρχάς το Υπ. Παιδείας καλώς ή κακώς πήρε την γνωστή απόφαση πριν καιρό να βγάζουν τον σημαιοφόρο με κλήρωση στο κάθε σχολείο, το τονίζουμε αυτό γιατί πιστεύουμε πως έχει σημασία, άρα θα μπορούσε να κρατήσει την σημαία ένα οποιοδήποτε παιδί την 28η. Εφόσον το λέει ο νόμος, για μας είναι αυτονόητο, στην κληρωτίδα έπρεπε να μπουν όλα τα παιδιά! Όπως μπήκαν!
Τώρα πως δεν άφησαν τον μικρό Αμίρ από το Αφγανιστάν που κληρώθηκε να σηκώσει την σημαία δεν ξέρουμε. Σίγουρα ήταν λάθος και άδικο. Επιτέλους ποιος αποφασίζει σ’αυτή τη χώρα; Έλεος πια. Και δεν έφθανε αυτό, πήγαν και έσπασαν το σπίτι του παιδιού, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Φυσικά υπάρχει και ένας κόσμος που δεν διαφωνούσε να γίνει σημαιοφόρος ο Αμίρ, αυτό είναι σεβαστό, ως εκεί όμως. Πρέπει να προσέξουν να μη ταυτιστούν με την ακροδεξιά λογική γιατί παίρνουν αέρα άνθρωποι που μισούν το ξένο και το διαφορετικό. Είναι άτομα που λένε ότι πιστεύουν στον Χριστό, μόνο που ο Χριστός λέει το αντίθετο, κηρύττει πάντα την αγάπη, δέχεται και αγκαλιάζει όλους χωρίς διακρίσεις… Πολύ χαιρόμαστε που κατά καιρούς βγαίνουν κάποιοι ιεράρχες – πατέρες της εκκλησίας και λένε αυτό που μόλις γράψαμε!
Όπως ο παπάς Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος από την Κρήτη, ο οποίος είχε το θάρρος να γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook το αυτονόητο πως «Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι – χέρι. Προφανώς ήθελε να καταδικάσει την επίθεση που δέχτηκε ο μικρός Αμίρ έκανε μια ανάρτηση που είχε πάνω από 3.600 likes, 770 κοινοποιήσεις και εκατοντάδες σχόλια.
Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε αυτά που έγραψε ο πάτερ Χαράλαμπος και διαβάστε τι αναφέρει:
«Φρόντισε να ξυρίζεις συχνά το “μουστάκι” του φασίστα που φυτρώνει μέσα σου. Να πλένεις την κουκούλα του ρουφιάνου που διψά να στείλει την ζωή στο απόσπασμα. Κρύψε τις πέτρες που κουβαλάς στις τσέπες σου, γιατί βαραίνουν την ψυχή σου. Τσάκισε τον φασίστα που ζει μέσα σου, το φοβισμένο αυτό ανθρωπάκι που δεν αντέχει το διαφορετικό γιατί τρέμει τον εαυτό του. Και μάθε επιτέλους ότι Χριστός και φασισμός δεν περπάτησαν ποτέ χέρι χέρι, γιατί τους χωρίζει ένας σταυρός. Ο ένας σταυρώθηκε, ο άλλος σταυρώνει…».
Συμφωνούμε απόλυτα! Κάτι τέτοιοι πατέρες πραγματικά τιμούν τον οίκο του Θεού την εκκλησία!