Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης στο “Καρφί”: Λάθος ή «σκοπιμότητα» των Κ.Ε.Π.Α. για τα άτομα...

Νίκος Ροδίτης στο “Καρφί”: Λάθος ή «σκοπιμότητα» των Κ.Ε.Π.Α. για τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας

155

Καρφί από το Αιγαίο Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
Λάθος ή «σκοπιμότητα» των Κ.Ε.Π.Α.;
Σήμερα έχουμε μια σοβαρή καταγγελία θα λέγαμε από το νεοσύστατο Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου.
Συγκεκριμένα το σωματείο ενημερώνει ότι δύο μέλη του που πέρασαν πρόσφατα από Κ.Ε.Π.Α. όμως δεν τους χορηγήθηκε το αντίστοιχο ποσοστό ώστε να έχουν δικαίωμα για εξωϊδρυματικό επίδομα. Το σωματείο ρίχνει ευθύνες στις συγκεκριμένες επιτροπές που στόχο έχουν όπως λέει, να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας, ακόμα και σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας επιδιώκοντας τη μείωση των δαπανών.
Πιο ειδικότερα προσήλθαν δυο άτομα με ΣΚΠ στην επιτροπή, άνθρωπος με καρότσι και γυναίκα με όσες δυνάμεις της απομένουν. Στο μεν άντρα, ο οποίος έχει ένα παιδί και ζει με σύνταξη 400 ευρώ αποδόθηκε ποσοστό 75% από το οποίο το 20% αντιστοιχεί σε πάθηση πέρα της ΣΚΠ, ενώ στη γυναίκα δόθηκε ποσοστό 67%! Απόφαση τώρα, και οι δυο δεν δικαιούνται επίδομα!
Το Σωματείο δηλώνει την πλήρη στήριξή του στα δύο μέλη του και καλεί όλους να μην σκύψουν το κεφάλι! Λέγοντας τα εξής:
«Είχαμε έγκαιρα επισημάνει το ρόλο των Κ.Ε.Π.Α ως «κόφτες» των δικαιωμάτων μας (27/1/2017 – Ανακοίνωση: Αναπηρικά επιδόματα και Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) – Νέες σαρωτικές περικοπές στα Άτομα με Αναπηρία)», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει: «Η λογική που λέει «Δεν θα τολμήσουν να με κόψουν γιατί έχω ΣΚΠ», «θα εξαιρεθώ», η επίκληση του «ανθρωπισμού» σε αυτές τις επιτροπές, αποδεικνύεται αυταπάτη.»
Καλούνται τα άτομα αυτά να μετατρέψουν σε υπόθεση του Σωματείου και όχι ατομική τους, την εξέτασή τους στα Κ.Ε.ΠΑ και ό,τι αφορά την πάθησή τους. Να ενημερώνουν έγκαιρα το Σωματείο ώστε να δώσουν το παρόν στις επιτροπές, με απαίτηση να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα των ατόμων με ΣΚΠ.
Απαιτούν, όπως τελειώνει η ανακοίνωση τους:
«1. Άμεση χορήγηση επιδόματος, μονάχα με τη διάγνωση «Πολλαπλή σκλήρυνση», χωρίς να αναζητούμε «παραπληγικούς», «τετραπληγικούς» κλπ.
2. Ένταξη της ΣΚΠ στις παθήσεις, που δεν θα επανεξετάζονται από τα Κ.ΕΠ.Α, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απαιτούμε η ΣΚΠ ως ανίατη ασθένεια να αντιμετωπιστεί αναλόγως.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜανώλης Φύσσας: ΧΑΙΡΕ
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία για τη Χίο: Που θα είστε τελικά υποψήφιος κ. Λαμπρινούδη;