Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αιγαίο

Νίκος Ροδίτης: Οι επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Αιγαίο

122

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 29/07/2017

Και να που φθάσαμε στο τέλος της σεζόν, πριν να ευχηθούμε καλό υπόλοιπο καλοκαιριού όμως, ας αναφερθούμε στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα στρατιωτικά φυλάκια κάποιων νησιών του Αιγαίου μαζί με τον Υπουργό Άμυνας.
Από την μια την καταλαβαίνουμε, ήθελαν να ενισχύσουν το ηθικό των ακριτών σε έναν δύσκολο καιρό… Αυτό λέει η αθώα σκέψη. Από την άλλη όμως μήπως δεν πρέπει να ανησυχούμε τόσο πολύ πια; Από την άποψη πως αυτά που λέει κατά καιρούς η ηγεσία της γείτονος χώρας δεν στέκουν… Εκτός αν οι επισκέψεις αυτές του κ. Παυλόπουλου κρύβουν και άλλες σκοπιμότητες πίσω τους… Προσωπικά είμαστε από εκείνους που επιθυμούν αδελφωμένους τους δυο λαούς, τον Ελληνικό και τον Τουρκικό. Έχουμε όμως σήμερα μια ανακοίνωση που μας έστειλε η Ταμειακή Επιτροπή Χίου του ΚΚΕ σχετικά με την επίσκεψη των κ. κ. Παυλόπουλου και Καμένου στη Χίο, η οποία αναφέρει τα παρακάτω:
«Η δεύτερη κοντινή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου στη Χίο αυτή τη φορά με τον Υπ. Άμυνας Π. Καμένο, δεν είναι τυχαία. Οι επισκέψεις τους σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οι έπαινοι για την ετοιμότητά τους, για τη συμβολή τους στο προσφυγικό, η επίσκεψή τους στην Παναγιά εν μέσω Τουρκικών παρενοχλήσεων όπως αποκαλύφθηκε, είναι στοιχεία που επιβεβαιώνουν και πάλι την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Η δεύτερη αυτή επίσκεψη γίνεται σε μια περίοδο που πολεμικές δυνάμεις από ισχυρά μονοπώλια και καπιταλιστικά κράτη συγκεντρώνονται επικίνδυνα στην Κύπρο στο φόντο των οξυμένων ανταγωνισμών για τον έλεγχο και τη μεταφορά των ενεργειακών πηγών. Ο λαός μας δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος, ούτε να υιοθετήσει τα ψέματα ότι η στρατηγική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» θα τον ωφελήσει. Τον καλούμε άμεσα να οργανώσει τη δική του πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ενάντια στα παζάρια, τα διχοτομικά σχέδια, τις ΝΑΤΟικές και ευρωενωσιακές «ασπίδες».».

Υ.Γ.:Ραντεβού φίλοι μας το δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου! Καλή ξεκούραση και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!