Αρχική Απόψεις Aρθρα Ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, του Ν. Ροδίτη

Ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, του Ν. Ροδίτη

426

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 18/11/2017

Το 2012 ιδρύθηκε το Σωματείο με επωνυμία ‘’ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΧΙΟΥ‘’ με Πρόεδρο τον Γιώργο Μαναγούδη. Ήταν ένα ξεκίνημα για όλους τους πάσχοντες της Χίου με σκοπό την ενημέρωση , την διάδοση πνεύματος αλληλεγγύης την υποστήριξη και ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των μελών του Σωματείου. Επίσης, παραχωρήθηκε χώρος από τον Δήμο Χίου όπου και στεγάζεται μέχρι σήμερα.
Τον Νοέμβριο του 2016, με νέο ΔΣ και Πρόεδρο τον Σταμάτη Κλουμάση να συνεχίζει το έργο και τους σκοπούς του Σωματείου ξεκινάει την χρονιά με εκδηλώσεις για τα μέλη του ώστε να έρθουν και άλλα μέλη κοντά στο Σωματείο που δυστυχώς δεν τολμούσαν ούτε σε δικούς τους ανθρώπους να πουν το πρόβλημά τους.
Στις 2 εκδηλώσεις που διοργάνωσε και στην συμμετοχή του Σωματείου με ενημερωτικά φυλλάδια στην Παγκόσμια Ημέρα των ΑΜΕΑ, στα ‘’ΔΙΟΝΥΣΕΙΑ 2017’’ και στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας 2017, αποκομίζουν τα καλύτερα σχόλια από μέλη, υποστηρικτές και όλους όσους συμμετείχαν.
Την περασμένη Κυριακή δυναμικά διοργάνωσε την 1η Ενημερωτική Ημερίδα του Σωματείου στο ξενοδοχείο ‘’Χανδρής’’ στη Χίο με σκοπό να προβάλλει το επιστημονικό, εκπαιδευτικό και ενημερωτικό επίπεδο της Πολλαπλής Σκλήρυνσης με διακεκριμένους ομιλητές, τον Διευθυντή Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών κ. Ντόσκα Τριαντάφυλλο, τον ειδικό νευρολόγο κ. Καραμούζο Εμμανουήλ, τον Επίκουρο επιμελητή Ουρολογικής κλινικής νοσοκομείου Χίου κ. Λαψίδη Νικόλαο και τους Ψυχοθεραπευτές από το Ινστιτούτο Σχεσιακής και Ομαδικής Ψυχοθεραπείας της Αθήνας, κ. Μαθιούδη Κων/νο και κα Καιδαντζή Ματίνα. Επίσης παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Κα Μαράκα Βάσω.
Ο πρόεδρος του Σωματείου προέτρεψε όλους να βοηθήσουν στο έργο τους και τόνισε ότι με την σωστή ενημέρωση της κοινωνίας θα υπάρχει και έγκαιρη αντιμετώπιση. Ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση για το κλείσιμο μιας επιτυχημένης χρονιάς από την οποία ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες και είχαν την ευκαιρία με την ολοκλήρωση της παρουσίασης να θέσουν όποιο ερώτημα απορία είχαν!