Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Θετικές πράξεις από Αστυνομία και Λιμεναρχείο της Χίου!

Νίκος Ροδίτης: Θετικές πράξεις από Αστυνομία και Λιμεναρχείο της Χίου!

198

Καρφί από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΟ ΚΑΡΦΙ”, 6/5/2017)

Σε αστυνομικές ειδήσεις θα αναφερθούμε σήμερα, όπως μας ενημέρωσαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Χίου και το Λιμεναρχείο του νησιού.
Έτσι λοιπόν, στα δίχτυα του Λιμεναρχείου Χίου έπεσε ιδιοκτήτρια περιπτέρου, καθώς συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να πουλάει χασίς σε μετανάστες – πρόσφυγες. Αξιοποιώντας πληροφορίες οι Λιμενικοί έστειλαν μετανάστες να αγοράσουν χασίς με προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Η δράστης συνελήφθη και τα χαρτονομίσματα βρέθηκαν πάνω της. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τους Λιμενικούς και με την ίδια μέθοδο αγόρασε χασίς από αυτόν που υπέδειξε ότι την προμήθευε, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και ο έμπορος ναρκωτικών. Πρόκειται για άτομο, που έχει πολλές φορές απασχολήσει την αστυνομία…
Σε άλλο περιστατικό τώρα, στον εντοπισμό και στη σύλληψη ενός 36χρονου Χιώτη προχώρησαν έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κ.Λ. Χίου σε συνεργασία με το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του Χαλκειούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Εννέα εξωλέμβιοι κινητήρες χωρίς νόμιμα παραστατικά. Επτά κυνηγετικά μονόκαννα όπλα (παλαιού τύπου). Τρία κυνηγετικά δίκαννα όπλα (παλαιού τύπου). Ένα περίστροφο (παλαιού τύπου). Δύο πυροβόλα όπλα τύπου Μ1 (μη λειτουργικά και παλαιού τύπου). Τρία μαχαίρια και τρία κουτιά που περιείχαν συνολικά πενήντα επτά φυσίγγια διασποράς κυνηγετικής καραμπίνας.
Σχετική προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή και η Αστυνομία με το ίδιο παράπτωμα.
Ενώ σε άλλη υπόθεση, τον κατ’ οίκον περιορισμό θα πρέπει να τηρούν οι δύο κατηγορούμενοι για την παράνομη μεταφορά προσφύγων από τη Χίο στα Ψαρά, μετά τη διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή Χίου για το αν θα πρέπει να κριθούν προφυλακιστέοι. Η εισαγγελέας είχε προτείνει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους σε αντίθεση με την ανακρίτρια που τους έκρινε προφυλακιστέους, οπότε η απόφαση θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εφετών για το τι θα γίνει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους. Οι δύο Χιώτες επιχειρηματίες αναγνωρίστηκαν από τους 8 πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στα Ψαρά, την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, να προσπαθούν να επιβιβάσουν στο πλοίο της γραμμής για Πειραιά τα άτομα που μετέφεραν έναντι αμοιβής από τα Λιμνιά της Χίου στα Ψαρά. Σύμφωνα με τη δικογραφία από το ανακριτικό τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου αντιμετωπίζουν πολύ αυστηρές ποινές βάσει του νόμου 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις.