Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Επιτέλους ας αποφασίσουμε τι θέλουμε στη Χίο με το προσφυγικό…

Νίκος Ροδίτης: Επιτέλους ας αποφασίσουμε τι θέλουμε στη Χίο με το προσφυγικό…

191

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 20/5/2017

Ανακοίνωση με την οποία αντιδρούν στη δημιουργία Προαναχωρησιακού Κέντρου εξέδωσαν μέλη της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης Χίου (ΑΡΚ) – Ανένταχτοι Αριστεροί, μέσα από την οποία ζητούν τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και την δίκαιη κατανομή τους στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Αναλυτικά στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα παρακάτω:
«Όταν όλη η Χίος απαιτεί με κάθε τρόπο να μην εγκλωβίζονται στο νησί πρόσφυγες, να μην υπάρξει κι άλλη δομή-φυλακή, όταν κανείς στην κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί δεν πρέπει οι πρόσφυγες να κατανέμονται αναλογικά σε όλη τη χώρα, όταν κάθε πολίτης του νησιού και της χώρας καταλαβαίνει ότι πρέπει να απαιτηθεί αντίστοιχα η αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη αντί για νέες απάνθρωπες και παράνομες δομές που θα συσσωρεύονται σε κάποιες ευαίσθητες συνοριακές περιοχές όπως η Χίος, παράγοντας τοπικά εκρηκτικά αδιέξοδα, τότε τι; Τότε ο κυβερνητικός βουλευτής του νησιού και η νομαρχιακή επιτροπή του κυβερνώντος κόμματος δια της αρμόδιας για τα δικαιώματα, μας ανακοινώνουν ότι το προαναχωρησιακό-φυλακή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Τα χαϊδεμένα παιδιά κάποιων τοπικών δημοσιογράφων, επειδή είναι «ήπιων τόνων», δείχνουν τώρα το πραγματικό τους πρόσωπο. Και δεν είναι καθόλου ήπιο, δεν είναι καθόλου δημοκρατικό για τους πολίτες του νησιού, δεν έχει καθόλου ανθρωπιά για τους πρόσφυγες που θέλει να φυλακίσει κι εγκλωβίσει πάνω στο νησί. Οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν το τσαλαπάτημα της μεγάλης πλειοψηφίας του νησιού, χωρίς ταυτόχρονα κανένα ανθρωπισμό για όσους θα εγκλωβιστούν στη νέα δομή που θα είναι μια μαζική φυλακή ακόμη και όσων έχουν κάθε δικαίωμα σε άσυλο στην Ευρώπη. Δεν πρέπει να τους περάσει. Αντίσταση σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και προθύμων της αυτοδιοίκησης, αντίσταση στο στίγμα από ένα παράνομο κι ανήθικο προαναχωρησιακό-φυλακή».

Εδώ θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάτι, όσο για μας προσωπικά, την δουλειά μας κάνουμε.
Να είδατε, προβάλαμε αυτή την ανακοίνωση, με την οποία συμφωνούμε σε πολλά κιόλας!
Και να συμπληρώσουμε πως αυτή η κατάσταση τρέφει τις δυνάμεις της ακροδεξιάς… Πράγμα που είναι πολύ κακό φυσικά.
Από την άλλη όμως η κυβέρνηση υποστηρίζει πως πρέπει να γίνει το προαναχωρησιακό κέντρο ώστε να φεύγουν πιο γρήγορα από τη Χίο και είναι αλήθεια, όπου έγιναν αυτά τα κέντρα από εκεί αναχωρούν πιο γοργά οι άνθρωποι. Επιτέλους φίλοι μας, ας μάθουμε να συνεννοούμαστε σ’ αυτή τη χώρα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόσφυγες και ντόπιοι μαγειρεύουν μαζί στη Χίο!
Επόμενο άρθροΚαλό τεστ για το Μερούση ο μαραθώνιος της Κοπεγχάγης, πρώτος Ευρωπαίος αθλητής