Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Τα συριακά γλυκά μάγεψαν τους Χιώτες! (VIDEO από chiosnews.com)

Νίκος Ροδίτης: Τα συριακά γλυκά μάγεψαν τους Χιώτες! (VIDEO από chiosnews.com)

477

ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 24/6/2017

Κι όμως εμείς σ’αυτή εδώ την στήλη αντιστεκόμαστε, γιατί επιμένουμε να λεγόμαστε Άνθρωποι με ευαισθησίες… Χωρίς να θέλουμε να προσβάλουμε κανέναν φυσικά…Αλλά όταν μιλάμε για συνανθρώπους μας που στην πλειοψηφία τους δεν φταίνε σε τίποτα, καλό είναι να είμαστε πιο προσεκτικοί αν γίνεται όλοι μας. Έτσι λοιπόν σήμερα θα αναφερθούμε σε μια ξεχωριστή και συγκινητική εκδήλωση που είχαμε την προηγουμένη Παρασκευή, 16 Ιουνίου, πρόσφυγες έφτιαξαν και κέρασαν παραδοσιακά συριακά γλυκά στην πλατεία Βουνακίου στη Χίο.
Από τις συνταγές που μπορεί κανείς να βρει στο βιβλιαράκι της Κοινωνικής Κουζίνας Χίου «Οι γεύσεις που μας ενώνουν».
Πρέπει να πούμε πως εδώ και αιώνες η θάλασσα της Μεσογείου είναι δρόμος πολιτισμών. Τα αρώματα και οι γεύσεις ταξίδεψαν, μαζί τους οι άνθρωποι με τις συνήθειες τους!
Ήταν ένα όμορφο απόγευμα καθώς γύρω από ένα τραπέζι κάθισαν πρόσφυγες και Χιώτες! Όλοι μαζί ενωμένοι, έφαγαν και ήπιαν στην υγεία της παρέας! Ήταν κάτι που το απόλαυσε ακόμη και ο Θεός θα’ λέγαμε! Αυτό θέλουν οι πολιτισμοί μας και αυτό το κάλεσμα απευθυνόταν σε όλους από την Κοινωνική Κουζίνα Χίου και το Chios People Kitchen, για ένα διαφορετικό ραντεβού στην πλατεία Βουνακίου.

Συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν «χαρίσε» και «κουρά τσουκολά», τα οποία φτιάχτηκαν με μεράκι, κέφι και αγάπη από ανθρώπους, από τη Συρία, την Ερυθραία, το Ιράκ και από την Ελλάδα.Αυτά τα γλυκά μάλιστα έμοιαζαν με το δικά μας το ραβανί και με την τρούφα όμως τα μυστικά που κάνουν τη διαφορά! Σ
υνταγές που θα τις βρείτε στο βιβλιαράκι της Κοινωνικής Κουζίνας Χίου!Ενώ ήδη από τη Δευτέρα, 19 Ιουνίου, το βιβλιαράκι με τις συνταγές της Κοινωνικής κουζίνας Xίου,    βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο «Ακυβέρνητες πολιτείες», Αλεξ. Σβώλου 28, στη Θεσσαλονίκη. Για τους φίλους εκεί, που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε ανατολίτικες συνταγές!

Οι γεύσεις μας ενώνουν κοινωνική κουζίνα Χίου

Posted by Chiosnews on Friday, June 16, 2017

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤριήμερη επίσκεψη Ν. Μηταράκη στα Ψαρά
Επόμενο άρθροΑντρέας Μιχαηλίδης: στη Γενική Συνέλευση της ΔΣ Ορθοδοξίας στη Ρώμη