Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: καταγγελία ΛΑΣ για πηγή Κλειδούς

Νίκος Ροδίτης: καταγγελία ΛΑΣ για πηγή Κλειδούς

175

Μια σοβαρή καταγγελία είχαμε από την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου, πιο συγκεκριμένα την οικτρή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πηγή στην περιοχή της Μέσα Κλειδούς στο Βροντάδο της Χίου, με ό,τι κινδύνους μπορεί αυτή να ελλοχεύει για την ποιότητα του νερού που διοχετεύεται προς κατανάλωση, καθώς και την εγκατάλειψη που υπάρχει λίγο πιο εκεί στην περιοχή του Αγ. Μακαρίου στην παλιά βρύση, περιγράφει ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Μάρκος Σκούφαλος, σε επιστολή του προς τους: Δήμαρχο Χίου, ΔΕΥΑΧ, Αντιδήμαρχο Ομηρούπολης και Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, ζητώντας την παρέμβαση τους.

Όπως υποστήριξε επίσης ο κ. Σκούφαλος πως είναι μνημεία αυτά που αντί να τα διατηρήσουν, τα αφήνουν να ρημάζουν.
Αλλά ειδικά για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού, το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό, πιστεύουμε, γιατί από αυτή την πηγή πίνει ένα μεγάλο κομμάτι όχι μόνο της περιοχής του Βροντάδου, αλλά και της πόλης της Χίου να συμπληρώσουμεεμείς. Μετα η Κλειδού είναι ένας θαυμάσιος χώρος, καταπράσινος και είναι κρίμα να αφήνεται έτσι…


Από τη μεριά του Δήμου, το νερό που δίνεται για πόσιμο από την Κλειδού είναι ελεγμένο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, απάντησε ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Παντελής Νεαμονίτης, με αφορμή το θέμα της διάστασης της δημόσιας υγείας. “Το φρεάτιο που υπάρχει εκεί είναι κλειδωμένο, το νερό που πηγαίνει στις βρύσες περνάει από φίλτρα και απολύμανση κάθε εβδομάδα – γίνονται μικροβιολογικές και χημικές αναλύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΥΑΧ”, ανέφερε ο κ. Νεαμονίτης. “Το νερό που υπερχειλίζει στη Μέσα Κλειδού θεωρείται ποταμίσιο και εκείνο που κάνουμε κάθε χρόνο είναι μετά τις βροχοπτώσεις προβαίνουμε στον καθαρισμό των πηγών, κάτι που θα κάνουμε και φέτος”, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.
Η στήλη μας πάντως θα το παρακολουθεί το θέμα και αν χρειαστεί θα επανέλθει…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από την εφημερίδα ΚΑΡΦΙ και τη στήλη:
ΚΑΡΦΙ από το Αιγαίο- Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης