Αρχική Απόψεις Aρθρα Νίκος Ροδίτης: Καλές ενέργειες αλλά… χρειάζονται περισσότερες τα μικρά νησιά

Νίκος Ροδίτης: Καλές ενέργειες αλλά… χρειάζονται περισσότερες τα μικρά νησιά

138

ΚΑΡΦΙ
από το Αιγαίο
Γράφει από τη Χίο ο Νίκος Ροδίτης
(αναδημοσίευση: εφημερίδα ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 13/5/2017)

Μετά από τη δωρεάν δορυφορική τηλεόραση που αποφάσισε να προσφέρει η ελληνική κυβέρνηση στους κάτοικους των μικρών περιοχών, αν και υπάρχει κάποιο θέμα εδώ με τα τοπικά κανάλια που δεν εκπέμπουν δορυφορικά…, τώρα έχουμε τρεις νέες αποφάσεις στο πλαίσιο της ενίσχυσης της νησιωτικής πολιτικής που έλαβε η Κυβέρνηση για τα Ψαρά και τις Οινούσσες, σύμφωνα με ενημέρωση του Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Σε συνέχεια πρόσφατων κυβερνητικών μέτρων και στα πλαίσια της πολιτικής της. Έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση άλλωστε για μια σειρά και από άλλες κυβερνητικές ενέργειες με θετικό πρόσημο για τις Οινούσσες και τα Ψαρά που ολοκληρώθηκαν ή έχει δρομολογηθεί η σύντομη υλοποίησή τους.
Συγκεκριμένα:
1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη τριών θέσεων τακτικού προσωπικού στο Δήμο Οινουσσών και δύο θέσεων στο Δήμο Ψαρών από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειώσουμε πως οι θέσεις αυτές αποτελούν μέρος των συνολικά 82 θέσεων που θα κατανεμηθούν σε μικρούς νησιωτικούς δήμους καθώς και τις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
2. Παραδόθηκε το αυτοκίνητο στο Λιμενικό Σταθμό Ψαρών.
3. Παρελήφθη το πλωτό μέσο από το Λιμενικό Σταθμό Οινουσσών και αναμένεται εντός του μήνα η παραλαβή αντίστοιχου μέσου από το Λ.Σ. Ψαρών, κάτι για το οποίο είχε δεσμευθεί ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής κατά την επίσκεψή του.
Οι παραπάνω ειδήσεις συνήθως περνούν στα ψιλά, όμως για εκείνους τους μικρούς τόπους είναι σημαντικά πράγματα…
Πολλοί τους επισκέπτονται για λίγες διακοπές το καλοκαίρι και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν τις συνθήκες που ζουν εκεί τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, οι οποίες ήταν και είναι πάρα πολύ ζοφερές για τους μόνιμους κατοίκους…
Άρα λοιπόν μέσα στη γενικότερη όχι καλή κατάσταση ό,τι καλό γίνεται οφείλουμε να το βλέπουμε και να το καταγράφουμε. Σίγουρα όμως η ελληνική πολιτεία πρέπει να κάνει πολλά παραπάνω γι’ αυτά τα ακριτικά και ευαίσθητα μικρά νησιά ιδιαίτερα.