Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρική φροντίδα για πρόσφυγες και άπορους από την “Salvamento Maritimo Humanitario”

Ιατρική φροντίδα για πρόσφυγες και άπορους από την “Salvamento Maritimo Humanitario”

112

Σε χώρο υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και άπορων κατοίκων της Χίου, φιλοδοξεί να μετατρέψει το κτήριο της πρώην Κλινικής Αυγουστή, η ΜΚΟ βασκική «Salvamento Maritimo Humanitario».
Με πλούσια δράση και στη Χίο στη σωτηρία προσφύγων στη θάλασσα, στηρίζονται κύρια στις μικρές δωρεές από μεγάλο αριθμό πολιτών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω της ειδικής σελίδας για τη Χίο, μπορεί ο καθένας να προσφέρει στην οργάνωση ποσό μόλις 10 ΕΥΡΩ, για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που έχουν «κολλήσει στις πύλες της Ευρώπης».
Μάλιστα σήμερα το πρωί θα παραχωρηθεί και συνέντευξη τύπου από τον επικεφαλής της «Salvamento Maritimo Humanitario» στη Χίο, τον Ίνιγο Μιχάγκρος, έτσι ώστε να καθησυχάσουν και όσοι από τους περίοικους της πρώην Κλινικής Αυγουστή, βλέπουν με καχυποψία και ίσως φόβο τη δραστηριότητα μιας δομής για τους πρόσφυγες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους κατοίκους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν στις 6.00 μ.μ. συγκέντρωση στο παρακείμενο παρκάκι και εν συνεχεία να επισκεφθούν το Δήμο όπου εκείνη την ώρα θα είναι σε εξέλιξη Δημοτικό Συμβούλιο.