Αρχική Νέα Τοπικά Σε Συκιάδα- Λαγκάδα ο Τριαντάφυλλος, τώρα και στο διαδίκτυο η ΣυμμαΧία Αξιών

Σε Συκιάδα- Λαγκάδα ο Τριαντάφυλλος, τώρα και στο διαδίκτυο η ΣυμμαΧία Αξιών

71

Τις προτάσεις της “ΣυμμαΧίας Αξιών” για τα χωριά και πώς μπορούμε να αναστρέψουμε την τάση ερημοποίησης που παρουσιάζεται στα περισσότερα από αυτά, ανέπτυξε ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Τριαντάφυλλος επισκεπτόμενος την Πέμπτη, 16 Μαίου, Συκιάδα και Λαγκάδα.
Επεσήμανε ότι Χίος δεν υπάρχει χωρίς τα χωριά της, ενώ ειδικά στη Λαγκάδα τόνισε ότι η ΣυμμαΧία έχει εξαρχής τοποθετηθεί ενάντια στην κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από τηγανέλαια, προτάσσοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του χωροταξικού σχεδιασμού του νησιού.

Επεσήμανε επίσης ότι “η ΣυμμαΧία δεν είναι ενάντια στις επενδύσεις γενικά, αντιθέτως το πρόγραμμα της στοχεύει στην προσέλκυση μικρών και μεγάλων επενδύσεων. Ωστόσο στην Λαγκάδα, που είναι ένα μοναδικό γραφικό χωριό, τουριστικός και γαστρονομικός προορισμός, ο στόχος μας είναι να αξιοποιηθεί περαιτέρω τουριστικά και να επιδιώξουμε να δημιουργηθούν εκεί τελωνειακός και λιμενικός σταθμός, προκειμένου να προσεγγίζουν περισσότερα σκάφη αναψυχής”.

Μαζί με φίλους, στελέχη και υποψήφιους του συνδυασμού, ο Κώστας Τριαντάφυλλος άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των κατοίκων για το μέλλον του τόπου τους, ενώ ο ίδιος τους ενημέρωσε για το πρόγραμμα της παράταξης του και την αξία της ισόρροπης ανάπτυξης, τονίζοντας ότι για να μείνουν ζωντανά τα χωριά, πρέπει να αναδειχθούν οι πραγματικές δυνατότητες τους, ώστε να μπορέσουν να πρωτοστατήσουν στη νέα οικονομική σελίδα της Χίου.

Με ιστοσελίδα στο διαδίκτυο

Αναλυτικά για το πρόγραμμα, τις θέσεις και τα νέα της ΣυμμαΧίας Αξιών μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες και από την ιστοσελίδα της παράταξης (www.symmachia.gr).
Επίσης μπορούν να με τον επικεφαλής, να παραθέσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για όποιο θέμα τους απασχολεί.

Οπως σημειώνεται στο δελτίο τύπου “Η ΣυμμαΧία έχει θέσει στον πυρήνα του προγράμματος της την ενίσχυση της συμμετοχής του δημότη στην διοίκηση του Δήμου Χίου, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής και νέων θεσμών που αφορούν στην αδιαμεσολάβητη σχέση δημότη – δημάρχου.
Η ομάδα της ΣυμμαΧίας, έχει μελετήσει αυτούς τους νέους θεσμούς τόσο ως προς την εφαρμογή όσο και την θεσμοθέτηση τους, με βάση παραδείγματα άλλων πόλεων της χώρας, όπου λειτουργούν με μεγάλη επιτυχία”.