Αρχική Νέα Αθλητικά ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου: 1ος αγώνας δρόμου και σκέψης – MindRun

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου: 1ος αγώνας δρόμου και σκέψης – MindRun

201

“Πρόκειται για έναν καινοτόμο δρομικό γεγονός, που συνδυάζει το τρέξιμο και τη σκέψη, προσφέροντας κάτι το εναλλακτικό: έναν αγώνα που προάγει τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τη σκέψη, την παρατηρητικότητα”, τόνισαν οι διοργανωτές σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσαν στα τοπικά ΜΜΕ το πρωί της Πέμπτης.
Ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, ο Δήμος Χίου, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου είναι οι φορείς που διοργανώνουν τον 1ο αγώνα MindRun την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017.

Ο Αγώνας
Το MindRun είναι ένας ομαδικός αγώνας δρόμου και σκέψης.
Σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, η συμμετοχή είναι με τη μορφή μικτών ομάδων των 5-6 ατόμων, όπου η κάθε ομάδα διαλέγει ένα όνομα, ένα χρωματισμό καθώς και τη δική της ακριβή διαθέσιμη και επιθυμητή ώρα έναρξης.
Κάθε ομάδα, στην εκκίνηση της, θα λαμβάνει ένα γρίφο, που μπορεί να τον συζητάει τρέχοντας ή περπατώντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Η μελέτη του γρίφου αυτού θα αποτελεί έναυσμα για τον 1ο σταθμό σκέψης.
Εκεί, εντός 10 λεπτών θα συνεχίζει τη σκέψη της και με μια αλληλουχική διαδικασία θα πρέπει η κάθε ομάδα να βρει την τελική λύση του γρίφου. Οι ομάδες που θα βρίσκουν την τελική λύση νωρίτερα των 10 λεπτών, θα συνεχίζουν τη διαδρομή τους, έχοντας κερδίσει πολύτιμο χρόνο. Όσες όχι, θα αναχωρούν μετά από 10 λεπτά.
Ομοίως, με την επίλυση του γρίφου στον 1ο σταθμό σκέψης, θα λαμβάνουν ως έναυσμα έναν άλλο γρίφο όπου ακολουθώντας την ίδια διαδικασία θα μεταβαίνουν και θα αποχωρούν από το 2ο σταθμό σκέψης. Αμέσως μετά συνεχίζουν για τον τερματισμό.
Σε κάθε διαδρομή ηλικιακής κατηγορίας θα υπάρχουν 2 σταθμοί επίλυσης γρίφων σε συγκεκριμένα σημεία. Οι ακολουθούμενες διαδρομές θα είναι διαφορετικές και με διαφορετική ώρα έναρξης. Κατά μήκος των διαδρομών, ορισμένα σημεία και στοιχεία της πόλης θα αποτελούν τροφή σκέψης για την όλη διαδικασία του αγώνα.
Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017
Αφετηρίες-Τερματισμός:
Υπάρχουν 4 κατηγορίες αγωνιζόμενων.
Για όλες τις κατηγορίες υπάρχει κοινή Αφετηρία και Τερματισμός: Η πλατεία Βουνακίου.
Τρόπος χρονομέτρησης: Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Αριθμός ομάδων: Στον αγώνα θα συμμετέχουν maximum 50 μικτές ομάδες των 5 – 6 ατόμων, ανά κατηγορία.
Τρόπος δήλωσης ομάδας: Όλες οι ομάδες θα δηλωθούν ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας της ιστοσελίδας του αγώνα (www.mindrun.gr), η οποία θα «ανοίξει» τη Δευτέρα 15 Μαΐου και θα «κλείσει» την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017.
Θα τηρηθεί αυστηρά, ηλεκτρονικά, η χρονική προτεραιότητα στις ομάδες.
Κατηγορίες αγωνιζομένων-αποστάσεις:
·       Κατηγορία Δημοτικών Σχολείων: Συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στις Ε΄-ΣΤ΄ τάξεις. Συνολική απόσταση 2.000μ.
·       Κατηγορία ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ. Απόσταση 3.700μ.
·       Κατηγορία ΑΜΕΑ. Απόσταση 1.000 μ.
·       Κατηγορία ενηλίκων >18 ετών  τρέξιμο. Απόσταση 7.000μ.
·       Κατηγορία ενηλίκων >18 ετών  περπάτημα. Απόσταση 4.000μ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜετρήσεις παροχής νερού στο χείμαρρο Παρθένη, του Θ. Παπαλάσκαρη
Επόμενο άρθροΒοτανικό Σεργιάνι στην Αμανή, 29/4-1/5/17