Αρχική Νέα Τοπικά Ισχυρότατη σεισμική δόνηση στη Λέσβο 6,3 Ρίχτερ- αισθητή και στη Χίο (συνεχής...

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση στη Λέσβο 6,3 Ρίχτερ- αισθητή και στη Χίο (συνεχής ενημέρωση)

491
17.46

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε η σεισμική δόνηση και στη Χίο.
Δύο περίπου ώρες μετά τη σεισμική δόνηση, 15.28 στις 12/6/2017, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τόσο στη Χίο όσο και Ψαρά και Οινούσσες.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία και το Δήμο Χίου, στο χωριό Βουνό στα νότια έπεσαν πέτρες από ένα παλιό σπίτι χωρίς όμως να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Πέτρες έπεσαν και στην περιοχή του Φραγκοβουνίου στον Κάμπο της Χίου, όπως και στην πόλη της Χίου σε παλιό σπίτι επί της οδού Κουντουριώτη· δεν υπάρχει όμως κανένα πρόβλημα, όπως μας δήλωσε και ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς
Στη Βόρεια Χίο, όπως στα Καρδάμυλα, η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή.
Ανάλογη εικόνα μας μετέφεραν και οι Δήμαρχοι Ψαρών Κώστας Βρατσάνος και Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής.
Στη Χίο, την ώρα της σεισμικής δόνησης ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CEMR) με περίπου 120 συνέδρους από όλη την Ευρώπη οι οποίοι και με ασφάλεια βγήκαν από το κτήριο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Χίου που γίνονται οι εργασίες.

16.57
Ισχυρότατος σεισμός 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα  στις 3: 28 πρώτα λεπτά, λεπτά με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια του Πλωμαρίου όπου και σημειώθηκαν προβλήματα. Κλειστός ο δρόμος προς Μελίντα από κατολίσθηση, έχουν πέσει τοιχία και σοβάδες σε αρκετά σπίτια η προσπάθεια καταγραφής συνεχίζεται. Αισθητός ο σεισμός σε ολόκληρο το Αιγαίο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ERA-AEGEAN.GR

Διαφήμιση