Αρχική Νέα Τοπικά ΣΕΣΝΟΧ 24ώρη απεργία- κάλεσμα

ΣΕΣΝΟΧ 24ώρη απεργία- κάλεσμα

77

Συμμετέχουμε δυναμικά όλες και όλοι την Πέμπτη 14 /12/2017 στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή κινητοποίηση του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30π.μ., σημειώνει κάλεσμα προς τα μέλη του το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Ο αγώνας διεκδίκησης μισθών και συντάξεων αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, ΤΩΡΑ είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, φέρνει για ψήφιση στη Βουλή έναν προϋπολογισμό λιτότητας, δυσβάσταχτης φορολόγησης, όπου για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων. Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ.
Τα μέτρα της 3ηςΑξιολόγησης στοχεύουν σε νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών, στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στα «κόκκινα» δάνεια και στην αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Βάζουνδε, ξανά στο στόχαστρο τους συντελεστές του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.
Ο νέος προϋπολογισμός δείχνει ξεκάθαρα τη διόγκωση των πρωτογενών «πλεονασμάτων», σηματοδοτεί την ένταση της εκμετάλλευσης μας, με τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης, τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών και την Αξιολόγηση με στόχο την κινητικότητα.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ωρη Απεργία και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• Άμεση στελέχωση των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με μόνιμο προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων. Μόνιμη, σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά για όλους
• Επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ και της Πρόνοιας
• Δωρεάν Δημόσια Υγεία – Πρόνοια με καθολική πρόσβαση. Ένταξη στα ΒΑΕ
• Ανάκτηση των Μισθολογικών μας Απωλειών.
• Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
• Όχι στην αλλαγή του συνδικαλιστικό νόμο και του δικαιώματος στην απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
• ΟΧΙ στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.
ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην Απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2017 και στην Απεργιακή Συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς στις10:30πμ

ΤΟ Δ.Σ