Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Σίγησε η αξέχαστη φωνή των γηπέδων του δημοσιογράφου Αντώνη Πυλιαρού

Σίγησε η αξέχαστη φωνή των γηπέδων του δημοσιογράφου Αντώνη Πυλιαρού

65

Ήταν από τους πλέον εμβληματικούς σπορτκάστερ, ένα από τα «Μικρόφωνα στα γήπεδα», ο λόγος για το δημοσιογράφο Αντώνη Πυλιαρό που άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ των Χριστουγέννων 2019, σε ηλικία 75 ετών.
Μέλος μιας δυνατής ομάδας που έβαζε για 10ετίες τον ήχο των γηπέδων στα σπίτια μας και μέσω της «Φωνής της Ελλάδας» μπορούσαν να ακούσουν τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας οι απόδημοι Έλληνες και οι ναυτικοί.

Ο Αντώνης Πυλιαρός έγινε και η φωνή του μικρού μας ήρωα Γιώργου Θαλάσση.
Η βαθιά μεταλλική φωνή του έχει συνδεθεί με την περιγραφή πολλών σπουδαίων αθλητικών γεγονότων, αλλά και των στρατιωτικών παρελάσεων για τις οποίες, μάλιστα, είχε βραβευτεί για αυτό πριν από τρία χρόνια.
Είχε όμως συνδέσει το όνομα του και με μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων αθλητών στον στίβο. Μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο. Το είχε χαρακτηρίσει ο ίδιος ως το μέσο, με το οποίο οι άνθρωποι μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις, τις ανησυχίες και παράπονά τους».

Βιογραφικό

Ο Αντώνης Πυλιαρός, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 1944 στη Χίο, εκεί όπου έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα όντας μαθητής, με τις πρώτες δημοσιεύσεις στην εφημερίδα «Χιακός Λαός». Εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε γιατί είχε ήδη «ερωτευθεί» το μικρόφωνο του ραδιοφώνου. Έμεινε στα ερτζιανά κύματα για 42 χρόνια μέσα από το ΕΙΡ, την ΕΙΡΤ και την ΕΡΤ, εκφωνώντας δελτία ειδήσεων και μεταδίδοντας αγώνων ποδοσφαίρου και παρελάσεις, τις οποίες «σφράγισε» με τη φωνή του για 35 χρόνια.
Εργάσθηκε μεταξύ άλλων, στον Sport fm, στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, στο Κανάλι 1 (Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά), στο τηλεοπτικό κανάλι Magic και στον ΣΚΑΪ, διδάσκοντας παράλληλα ραδιόφωνο σε σπουδαστές σχολών δημοσιογραφίας.
Σημείο αναφοράς της διαδρομής του, αποτέλεσε η εκπομπή «Γράμμα από την πατρίδα», που μεταδιδόταν από τα ερτζιανά ελληνόφωνων σταθμών της Αμερικής για 10 χρόνια.
Τον Οκτώβριο του 2016, βραβεύτηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον «Αστέρα Αξίας και Tιμής» για τα 35 χρόνια των ραδιοτηλεοπτικών μεταδόσεων των στρατιωτικών παρελάσεων.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου από τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Αγία Παρασκευή στις 3.00 μ.μ..

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ert.gr