Αρχική Νέα Τοπικά Σε 7 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τον έλεγχο στη Σούδα

Σε 7 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, μετά τον έλεγχο στη Σούδα

104

Σε συλλήψεις 7 προσφύγων- μεταναστών προχώρησε η Αστυνομία, μετά τον προληπτικό έλεγχο που έγινε το πρωί στον καταυλισμό προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα, στο Κάστρο της Χίου.

Παρουσία εισαγγελέως πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 15 περίπου σκηνές και σπιτάκια, και έγινε προσαγωγή 12 ατόμων που οδήγησαν σε 7 συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι 5 συλλήψεις έγιναν για κατοχή διαφόρων αντικειμένων, όπως μαχαίρια, αυτοσχέδια ρόπαλα και σιδηρολοστούς.

Η μία για μικροκατοχή ναρκωτικής ουσίας και η τελευταία για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων ιταλικών αρχών.

Ο αιφνίδιος έλεγχος έγινε προληπτικά, όπως μας ανέφεραν από την αστυνομία, έτσι ώστε να αποτραπούν τυχόν πράξεις αντεκδίκησης μετά την καταδίκη προ ημερών ενός αφγανού με 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για τραυματισμό ενός αλγερινού στο κεφάλι.

Παράλληλα τις δύο τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία βοηθά την υπηρεσία ασύλου, έτσι ώστε να γίνει η επίδοση των απορριπτικών αιτήσεων σε 400 περίπου περιπτώσεις που είναι πρώτου βαθμού και 38 οι οποίες έχουν απορριφθεί και από τη δευτεροβάθμια επιτροπή (που σημαίνει πως πρέπει να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία).