Αρχική Νέα Τοπικά Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ (video), κλειστά σε Χίο, Σάμο, Ικαρία

Συλλαλητήριο για το ΦΠΑ (video), κλειστά σε Χίο, Σάμο, Ικαρία

192

Συλλαλητήριο σήμερα στη Χίο, με αίτημα τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, ενώ 24ώρη απεργιακή κινητοποίηση κήρυξε το Εργατικό κέντρο Χίου και στάση εργασίας στο χώρο του δημοσίου που προκήρυξε το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ..
«Θα ήμασταν ανακόλουθοι αν δε δίναμε το δικό μας παρών στην παναιγιακή κινητοποίηση για την κατάργηση του ΦΠΑ στα νησιά μας, γι’αυτό και προκηρύξαμε στάση εργασίας, γι’αυτό και συμμετέχουμε με τις θέσεις μας και το πανό μας στην κινητοποίηση με διακριτό ρόλο. Δε δίνουμε όμως συγχωροχάρτι σε κανέναν…», τονίζεται στην ανακοίνωση που καλεί στις 11.00 το πρωί στο χώρο μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.
Στο συλλαλητήριο καλεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου.
«Η αύξηση του ΦΠΑ έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, πολύ υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνεις, πλήττοντας κάθε προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητας, φέρνοντας τους παραγωγούς αντιμέτωπους με την αύξηση του κόστους παραγωγής στον πρωτογενή τομέα και την αύξηση στην τιμή των γεωργικών εφοδίων και υπηρεσιών», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση..
Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από ΠΑΜΕ που καλεί επίσης σε συγκέντρωση.
Εξάλλου κάλεσμα για την κινητοποίηση με συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς καλούν για τις 10.30 το πρωί, καλεί η Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων και εμπόρων Χίου, κάλεσμα το οποίο υπογράφουν γνωστοί ελεύθεροι επαγγελματίες του νησιού.
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν 11.00 το πρωί στη Σάμο και 12.00 το μεσημέρι στην Ικαρία
Στο βίντεο αποσπάσματα από τη συνέντευξη τύπου- κάλεσμα στο συλλαλητήριο.