Αρχική Νέα Τοπικά Σύλληψη αρχαιοκαπήλων με πιθάρια, κιονόκρανο και οβίδα

Σύλληψη αρχαιοκαπήλων με πιθάρια, κιονόκρανο και οβίδα

291

Ένα μαρμάρινο κιονόκρανο, μία μεταλλική οβίδα αλλά και 8 πιθάρια προσπάθησαν να μεταφέρουν με μεταφορική στον Πειραιά, δύο ημεδαποί όμως εντοπίστηκαν από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν 3 άντρες, οι οποίοι κατηγορούνται για αρχαιοκαπηλία, βραδινές ώρες της περασμένης Δευτέρας, 20 Νοεμβρίου.


Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμάνι της Χίου από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκαν σε όχημα μεταφορικής εταιρείας, πριν τη φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, δύο παλέτες που μετέφεραν 8 πιθάρια. Στα δύο από αυτά βρέθηκαν εντός τους, επιμελώς κρυμμένα ένα μαρμάρινο κιονόκρανο και μία μεταλλική οβίδα.
Αποστολέας και παραλήπτης, σύμφωνα με το σχετικό δελτίο αποστολής, αφορούσαν το ίδιο πρόσωπο, έναν 42χρονο ημεδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε σε περαιτέρω έλεγχο και συνελήφθη κατά την επιβίβασή του στο ίδιο πλοίο, συνοδεία του 18χρονου ανιψιού του, ο οποίος επίσης συνελήφθη ως συναυτουργός.
Ακολούθησε έλεγχος στο υπό ιδιοκτησίας τους φορτηγό ιδιωτικής χρήσης όχημα (αγροτικό), εντός του οποίου βρέθηκαν και 2 μαρμάρινες γυναικείες προτομές.


Οι δύο ημεδαποί, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης, είχαν προμηθευτεί το μαρμάρινο κιονόκρανο καθώς και τη μεταλλική οβίδα από έναν 49χρονο αλλοδαπό, ο οποίος στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα αντικείμενα, ενώ οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Χίου.