Αρχική Νέα Τοπικά Συλλήψεις 2 ατόμων για ξυλοδαρμό προσφύγων- μεταναστών

Συλλήψεις 2 ατόμων για ξυλοδαρμό προσφύγων- μεταναστών

60

Σε 2 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε ξυλοδαρμούς προσφύγων- μεταναστών προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων κοντά στον καταυλισμό προσφύγων της Σούδας το βράδυ της Πέμπτης.

Τα 2 άτομα που μαζί με άλλα 3 είχαν προσαχθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση, αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους· τα οποία και μεταφέρθηκαν για παροχή πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο της Χίου.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου και ενώ σχηματίζεται η σχετική δικογραφία. Μάλιστα ο ένας κατηγορείται και για αντιποίηση αρχής αφού δήλωσε αστυνομικός κατά την προσαγωγή του.

Να σημειωθεί ότι χθες βράδυ άτομα από το χώρο της ακροδεξιάς προχώρησαν και σε πετροπόλεμο προς τον καταυλισμό των προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα.

Σε μια προσπάθεια δεν της Αστυνομίας να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην συνεχιστούν από την πλευρά του καταυλισμού τα επεισόδια προχώρησαν και σε 7 προσαγωγές προσφύγων- μεταναστών.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα επεισόδια είχε πραγματοποιηθεί διαμαρτυρία κατοίκων από την περιοχή Αγία Αννα Καπέλλα στο Δημαρχείο κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιδρώντας σε βοηθητική δομή ισπανικής ΜΚΟ όπου θα παρέχει πληροφορίες για θέματα υγείας των προσφύγων· στην οποία έδωσαν το παρών τους και άτομα του ακροδεξιού χώρου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  era-aegean.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ