Αρχική Απόψεις Aρθρα ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: απάντηση για τα προνοιακά επιδόματα στον αντιδήμαρχο Πρόνοιας

ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ: απάντηση για τα προνοιακά επιδόματα στον αντιδήμαρχο Πρόνοιας

174

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ
ΧΙΟΣ 14-7-2017

Η εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους πρόνοιας, με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και η άποψη ότι η πρόνοια δεν είναι για τους φτωχούς όπως νομίζουν οι περισσότεροι, αλλά ένα συλλογικό πλέγμα προστασίας για τους συνανθρώπους μας, είναι στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση.
Επανάσταση στα δεδομένα της Δημόσιας Διοίκησης και της απονομής επιδομάτων είναι η λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας, που στη Χίο έχει καθυστερήσει και φαίνεται ότι δημιουργεί προβλήματα πληροφόρησης των συμπολιτών μας σχετικά με τις υπηρεσίες που μπορεί να τους παρέχει το Κράτος. Ξέρουμε καλά ότι η κάθε προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση βρίσκει εμπόδια που προέρχονται από το παλιό κατεστημένο που αντιμετώπιζε -την πρόνοια στην συγκεκριμένη περίπτωση -, ως φιλανθρωπία και αποκλειστικά με πελατειακές σχέσεις.
Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις που παραπληροφορούν και χρησιμοποιούν την αγωνία των συμπολιτών μας ,θα απαντήσουμε συνολικά .
Την εποχή της ευμάρειας, η χώρα είχε το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για την πρόνοια από όλη την Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αύξησε τις δαπάνες για τη φτώχεια φθάνοντας τις στο 1,7 δισ. ευρώ το 2016 και το 2017 στα 2 δισ. Ευρώ.
Το 2014 οι κοινωνικές δαπάνες αντιστοιχούσαν στο 0,4% του ΑΕΠ ήτοι 780 εκατ. ευρώ, το 2015 αυξήθηκαν κατά 15%, το 2016 κατά 25% και θα αυξηθούν και το 2017, ενώ μέχρι το 2019 θα φθάσουν στα 2,75 δισ. ευρώ, δηλαδή 350 φορές πάνω από όσο τις είχε παραλάβει η κυβέρνηση.
Αναφορικά με το επίδομα απροστάτευτων τέκνων που ψευδώς λέγεται από τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας , ότι κόβεται, ενημερώνομαι τους συμπολίτες μας να μην ανησυχούν και ότι η μόνη διαφορά είναι ότι ενσωματώνεται στο ΚΕΑ. Τα κριτήρια είναι ακριβώς τα ίδια με μόνη διαφορά ότι αυξήθηκε και από 44,00 ευρώ έχει γίνει 100 ευρώ.Η διαφορά που μάλλον ενοχλεί, είναι ότι μέχρι τώρα αυτά τα επιδόματα τα έδιναν οι δήμοι, τώρα ο δικαιούχος θα κάνει αίτηση στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΕΑ και θα παίρνει από εκεί τα χρήματα.Τα κριτήρια του επιδόματος είναι ακριβώς ίδια με τα κριτήρια του ΚΕΑ.
Πολλή φασαρία και πάλι για το τίποτα ή για το ρουσφέτι;Φαίνεται ότι οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και ως ύστατο μέσο χρησιμοποιείται η λασπολογία και η μικροπολιτική.
Μην προσπαθείτε να παρουσιάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση ως κοινωνικά ανάλγητους γιατί εκτίθεσθε και αποκαλύπτονται και τα φιλάνθρωπα αισθήματα σας.
Εμείς έχουμε κοινωνική μεροληψία γιατί πιστεύουμε στην ισονομία και την αξιοπρέπεια όλων, ιδιαίτερα για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας που χρησιμοποιήθηκαν από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις και την πλειοψηφία των Δημοτικών Παρατάξεων ως μελλοντικοί ψηφοφόροι τους.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, καλόπιστα προτείνει στον κ. Αντιδήμαρχο να συμβουλεύσει την ΔΕΥΑ Χίου να ακολουθήσει τα παράδειγμα της ΕΥΔΑΠ και να προσφέρει διπλάσια ποσότητα δωρεάν νερού στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, αντί να κόβει το νερό μέσα στον καύσωνα του Ιουλίου, απροειδοποίητα σε όποιον να είναι χωρίς κανένα κοινωνικό ή οικονομικό κριτήριο ,και χωρίς κανένα ίχνος ανθρωπισμού
Αυτό είναι κοινωνική αναλγησία και κατάντια της Δημοτικής Αρχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓιώργος Παπαδόπουλος: για την κατάργηση του επιδόματος “Παιδικής Προστασίας”
Επόμενο άρθροΓ. Χαλάτσης, ο άνθρωπος που αναδεικνύει τα μονοπάτια της Χίου!, του Ν. Ροδίτη